Moshemordechai.ro: Steaua, Gigi, UEFA si sanctiunile

Ca sa fie clar cum stam, trebuie sa amintesc ca:
- nu sunt microbist;
- chiar si atunci cand medicamentele pe care trebuie sa le consum au ca efecte secundare un subit vag interes pentru fotbal, in niciun caz nu sunt stelist;
- simpatia mea pentru Gigi e exprimabila in fix aceleasi cifre care descriu cresterea economica din timpul guvernarilor Boc, iar compasiunea pentru ce i se intampla e egala cu cresterea economica din mandatul Guvernului Ponta.
Lucrurile astea fiind lamurite putem trece la subiect. Subiectul cu curul mare fiind posibila sanctionare a clubului de fotbal Steaua de catre UEFA, pentru boacanele comise de patronul puscarios al Stelei. Exista posibilitatea ca UEFA sa decida sanctionarea clubului de fotbal patronat de jijiu, putand merge pana la excluderea din competitiile europene. Ceea ce, hai sa o spunem, ar fi inca o mare porcarie marca UEFA.
Avem, desigur, scandalul "valiza", care nu mai trebuie povestit, e limpede pentru toata lumea ce s-a intamplat acolo. Ceea ce a incercat Becali sa faca acolo e o porcarie, chiar daca, zice el, a incercat doar sa-i motiveze pe aia "ca sa-si apere corect sansele", tot porcarie e. Aici n-avem nimic de comentat. Mai avem niste interceptari, din care rezulta, in primul rand, ca Becali si Mititelu sunt doi dobitoci agramati. Dar si ca astia doi manareau meciuri spaguind la arbitri. (Apropos, aparatorii dreptatii de la deneaua Lulutei, nu au gasit potrivit sa-l/-i cheme si pe arbitrul/arbitrii pomeniti in interceptari la o cafea rece si o declaratie cu veioza in ochi?) Pana aici e clar si n-avem ce comenta.
Toata isprava asta s-a intamplat acum niste ani buni, ca atare, daca UEFA se simte mozolita de balele moralitatii ( desi am sute de motive pentru a crede ca labarii de la UEFA pot fi banuiti de orice, dar nu de moralitate) si tine sa aplice o sanctiune, n-are decat sa amendeze clubul, sa-i faca o clisma cu acid de baterie patronului sau sa-l tunda zero. Nu vad insa unde e justetea in excluderea echipei dintr-o competitie (pe multi bani!) in care jucatorii si-au castigat dreptul de a participa dand cu piciorul in besic. Sigur, campionatul romanesc e de rahat, patronii niste tampiti, suporterii niste derbedei si mai bagam si bicarbonat in mici. Dar echipa din 2013 ( in care nu cred ca se regaseste vreun baistruc de pe vremea "valizei", aia jucand acum pe la cinstite echipe europene, nu-i asa?) n-are nicio treaba cu porcariile comise de Gigi acum nu stiu cati ani. Cum n-are legatura cu faptul ca asta e cioban, zurliu, ca in copilarie a baut tuica pe ascuns, ca a facut bisnita cu tigari, ca a violat lacuste sau ca se pisa pe colacul de la cacastoare. Jucatorii astia, buni, rai, au castigat un campionat, de rahat, asa cum o fi el, deci si-au obtinut dreptul de a merge mai departe intr-o competitie europeana.
Nu stiu ce spun regulamentele UEFA, dar ma indoiesc ca exista acolo vreo prevedere care le cere oficialilor: fiti bulangii! Asa ca, zic eu, o eventuala sanctionare a copiilor care acum au castigat un campionat, pe munca, doar pentru ca, acum niste ani, derbedeul lor de patron a facut o porcarie e o mizerie. De fapt noi ne-am mai izbit de cretinismul regulamentelor fabricate de niste ipocriti, care manaresc la greu competitii, misculeaza la arbitraje si scot din palarie medalii, la indicatiile sponsorilor. La J.O. de la Sydney, Andreei Raducan i-a fost retrasa o medalie muncita si meritata, desi s-a constatat limpede ca nu a trisat nicicum. Curtea de Arbitraj Sportiv a constatat atunci ca medicamentele luate pentru a scapa de o pardalnica de raceala nu au avantajat-o nicicum, dar tot a mentinut decizia C.O.I. de retragere a medaliei. Copila fiind vinovata de faptul ca nu a concurat cu mucii in barba si febra de 39 de grade, asa cum au romancele obligatia de a concura, cand au ca adversare americance.