Gsp.ro informeaza : Marea deszapezire! ' Stadionul "Arcul de Triumf" va fi curatat de peste 150 de juniori si voluntari
Meciul cu Portugalia e sub semnul intrebarii. Doar comisarul meciului va decide azi, cu o ora inaintea partidei, daca se poate juca.
Stadionul "Arcul de Triumf", pe care e programat azi meciul Romania-Portugalia, era sub zapada ieri. Un strat de aproximativ 30 de centimetri acoperea suprafata de joc. Chiar si in aceste conditii, oficialii FRR spera ca partida contra lusitanilor sa nu se amane. "Am avea un mare atu, noi ne pregatim de o saptamana in astfel de conditii, frig si zapada, in timp ce portughezii nu sunt obisnuiti. In plus, acum avem toti jucatorii din strainatate la dispozitie. Daca meciul s-ar amana, nu se stie daca vor mai fi lasati de cluburile la care activeaza", a explicat secretarul general al FRR, Florin Matei.

150 de oameni pentru deszapezire

Juniorii de la Metrorex, de la Liceul "Aurel Vlaicu" din Bucuresti, echipe de old-boys, dar si voluntari si spectatori, in total aproximativ 150 de oameni, vor incepe in aceasta dimineata, la ora 7:00, degajarea de zapada a suprafetei de joc. "Nu am facut-o de vineri pentru ca exista riscul ca terenul sa inghete. Aleile, coridoarele de linga stadion, au fost deszapezite, a mai ramas doar terenul de joc. La ora meciului, totul va fi gata", a declarat Lucian Lorin, directorul de comunicare al FRR.
Un singur om decide
Chiar si in aceste conditii, nu se stie exact daca partida se va disputa. "O singura persoana va spune daca va putea sau nu sa se dispute intilnirea. Acesta va fi comisarul de joc, un belgian, care urma sa ajunga aseara la Bucuresti", a subliniat Lucian Lorin.
La rugby, exista un protocol bine stabilit de a incerca suprafata de joc. Comisarul de joc baga in gazon o cheie obisnuita pentru usi. Daca aceasta intra cu usurinta, atunci meciul se poate disputa. Daca nu va intra, inseamna ca terenul e inghetat si partida va fi aminata. Vintul va avea si el un rol determinant. Daca va sufla cu putere, atunci ar putea lua baloanele degajate de jucatori si ar influenta decisiv bunul mers al partidei.

Portughezii au ajuns de joi

"Nationala" lusitana, care a terminat anul trecut pe locul 3 in Cupa Europeana a Natiunilor, in spatele Georgiei si Romaniei, a ajuns in Romania inca de joi seara. Portughezii s-au speriat cind au vazut atita zapada. Ei au efectuat ieri, la ora jocului, si un antrenament pe terenul sintetic de la Izvorani. S-au imbracat insa gros, cu treninguri si pulovere groase. "Ar fi bine daca meciul ar fi aminat. Aceasta nu e vreme pe care sa se poata juca", au afirmat lusitanii.

9-3 pentru Romania

Cistigatoare de trei ori a Cupei Europene a Natiunilor, Romania si Portugalia s-au intilnit de 12 ori in CEN Cup. "Tricolorii" au cistigat de noua ori, iar lusitanii de doar trei ori. In ultimele trei intilniri insa, Portugalia a invins de doua ori, in 2009 reusind si o premiera: a cistigat la Bucuresti cu 22-21.

Incepe Turneul celor Sase Natiuni

Azi va debuta o noua editie si in Turneul celor Sase Natiuni, competitie care reuneste cele mai bune sase reprezentative din Europa. Prima etapa programeaza partidele Franta-Italia (ora 16:30), Scotia-Anglia (19:00), iar duminica disputa Irlanda-Tara Galilor (ora 17:00). Toate partidele vor fi transmise in direct de DolceSport.