Bucharest RUNNING CLUB informeaza ca in intervalul 13-14 mai 2017 va organiza cea de-a Sasea editie a OMV Petrom Semimaratonul Bucuresti, cu punctul central in Piata Constitutiei.
Editia 2017 se desfasoara pe un traseu stradal securizat si inchis circulatiei auto pe o distanta de 21 km.
Traficul va fi inchis sambata, 13 mai intre orele 07.30-14.30 pe bd. Unirii, ambele sensuri, intre Piata Constitutiei si Bd I.C. Bratianu si pe bd Libertatii intre Calea 13 Septembrie si bd Națiunile Unite, iar duminica, 14 mai, circulatia auto este restricționata intre orele 07.30-15.30 pe traseele mentionate mai jos:
-pentru Cursa 10km Individual Volkswagen (10km) cu startul la 08.15: START de pe bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite), bd Libertatii, stanga pe breteaua Parchetului General, dreapta bd Unirii, Piata Alba Iulia, bd. Decebal, intoarcere inainte de intersectia cu str. Dristor, retur bd. Decebal, bd. Unirii, bd I.C. Bratianu, stanga str. Halelor, Splaiul Independentei pana la pod Hasdeu, intoarcere pe sensul celalalt (fara a afecta traversul pe podul Hasdeu), retur pe sensul celalalt al Splaiului Independentei pana la Piata Natiunilor Unite, dreapta pe bd Natiunilor Unite, stanga pe bd Libertatii, Piata Constitutiei-SOSIRE.
-pentru Cursele Semimaraton OMV Petrom, Stafeta Scholl (21km si 7k+7k+7,1k) cu startul la 09.30: START de pe bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite), bd Libertatii, stanga pe breteaua Parchetului General, dreapta bd Unirii, stanga pe bd. I.C. Bratianu, stanga pe Str. Halelor, Splaiul Independentei, intoarcere pe celalalt sens pe Podul Hasdeu, retur pe sensul celalalt al Splaiului Independentei pana la Piata Natiunilor Unite, dreapta pe bd. Națiunile Unite, stanga pe bd. Libertatii, Piata Constitutiei, stanga pe breteaua de la Parchetul General, bd Unirii, Piața Alba Iulia, bd.Decebal, Piata Hurmuzachi, bd. Basarabia cu intoarcere inainte de bd. Chisinau, bd Basarabia, dreapta pe aleea de intrare in Stadionul National Arena (aleile din jurul stadionului cu iesire in bdul Maior Coravu si intoarcere inainte de rondul de la intrarea in stadion), iesire in bdul Basarabia, dreapta pe bd Basarabia, Piata Hurmuzachi, bd. Decebal, dreapta pe bd. Unirii, dreapta pe bd. I.C.Bratianu, stanga pe str.Halelor, continuare pe Splaiul Independentei pana la Podul Hasdeu cu intoarcere pe pod (trotuar fara a restrictiona circulatia auto pe pod), Splaiul Independentei pana la Piata Națiunile Unite, dreapta pe bd. Natiunile Unite, stanga pe bdul Libertatii pana la Piata Constitutiei - SOSIRE.
-pentru Cursa Populara Vodafone (3 km): START de pe bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bdul Natiunile Unite), stanga pe bd. Unirii pe breteaua Parchetului General, bd Unirii, pana la intersectia cu bd I.C.Bratianu, retur pe sensul celalalt, bd Unirii, Piata Constitutiei, breteaua Ministerului de Finante, stanga pe bd. Libertatii - SOSIRE.
Bd Libertatii sensul dinspre Calea 13 Septembrie catre Splaiul Independentei, pe porțiunea din dreptul Pietei Constitutiei, cat si Bd Libertatii sensul dinspre Splaiul Independentei catre Calea 13 Septembrie pe porțiunea din dreptul Parcului Izvor vor fi restrictionate traficului auto pentru amenajarea zonelor de start/sosire de sambata, 13 mai pana duminica 14 mai la incheierea evenimentului.
In ziua de duminica 14 mai, pentru intervalul 7,30-15,30 le recomandam soferilor urmatoarele rute ocolitoare:
pentru axa nord-sud:
- Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii, dreapta bd Regina Elisabeta, bd Mihail Kogalniceanu, bd BP Hasdeu, str Izvor, Calea 13 Septembrie;
- Piata Victoriei, strada Buzesti, str Berzei, Stirbei Voda;
- Piata Victoriei, Piața Romana, Piața Universitatii, Pasajul Unirea, bd Dimitrie Cantemir;
- Piata Victoriei, Sos Iancu de Hunedoara, Sos Ștefan cel Mare, Sos Mihai Bravu, Pasajul Muncii, Sos Mihai Bravu;
pentru axa est-vest:
- Sos Colentina, Calea Mosilor, bd Carol I, Regina Elisabeta, bd Kogalniceanu, Splaiul Independentei.
Pentru traversarea bulevardului Unirii se pot folosi Pasajul Marasesti si Pasajul Unirii.
Recomandam de asemenea conducatorilor auto sa utilizeze sistemul de navigatie rutiera gratuita Waze care va semnala segmentele supuse restricțiilor rutiere si va arata rutele alternative.
Waze este aplicatie gratuita si partener al Semimaratonului Bucuresti.
Intrarile si iesirile de la si catre Palatul Parlamentului sunt libere iar accesul se poate face dinspre Pod Hasdeu, strada Izvor, Calea 13 Septembrie.
De asemenea, in intervalele orare mai sus amintite, liniile de transport in comun care trec pe traseele Semimaratonului Bucuresti vor fi deviate.
Haartile traseelor competitiei pot fi accesate pe: http://www.bucuresti21km.ro/participants/course/