Mediafax:FINALA LIGII EUROPA: Bucurestiul devine, pentru o zi, capitala fotbalului european

Transportul suporterilor

In 9 mai, in Bucuresti, vor circula cu 45 mai multe autobuze, la intervale de cinci-sapte minute, si vor fi linii speciale intre Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piata George Enescu si Piata Constitutiei si Arena Nationala.
Autobuzele care vor face legatura intre Aeroportul Otopeni si cele doua zone pentru suporteri vor circula miercuri intre orele 7.00 si 18.00, la intervale de sapte minute.
Din Piata Constitutiei si Piata George Enescu - zonele unde vor sta suporterii Athletic Bilbao si, respectiv, Atletico Madrid -, pentru a-i prelua pe suporteri si a-i duce la Arena Nationala vor circula autobuze intre orele 9.00 si 21.30, la intervale de cinci minute.
Totodata, de la Aeroportul Otopeni, unele autobuze care vor merge direct la Arena Nationala. Acestea vor circula intre orele 18.00 si 21.30, la intervale de sapte minute, si vor ajunge la intrarile in stadion din Bulevardul Pierre de Coubertin - strada Vatra Luminoasa si Bulevardul Basarabia. Ultimele curse vor pleca la Aeroportul "Henri Coanda" spre Arena Nationala la ora 20.30.
La finalul meciului, incepand de la prima ora a zilei de joi autobuzele vor pleca de la cele doua intrari in stadion spre Aeroportul Otopeni.
Si garniturile de metrou vor circula pana in 10 mai, la ora 2.00, iar in cazul in care este necesar, programul ar putea fi prelungit si dupa aceasta ora.
Sase statii de metrou din Capitala vor purta, intre 6 si 10 mai, nume de fotbalisti, cu ocazia finalei Europa League 2012 si in onoarea unor glorii ale fotbalului romanesc si european.
Statia Piata Victoriei va fi redenumita Nicolae Dobrin, statia Stefan cel Mare se va numi Ion Parcalab, statia Obor va purta numele Gica Hagi, statia Piata Iancului va fi redenumita Llorente, statia Piata Muncii va purta numele Falcao, iar Dristor se va numit Rica Raducanu. Numele Llorente si Falcao sunt ale celor mai importanti atacanti de la echipele spaniole care vor juca finala - Atletico Madrid si Athletic Bilbao.

Restrictiile de trafic pentru Finala Ligii Europa

Traficul rutier va fi restrictionat la 9 mai pe toate strazile din jurul Arenei Nationale, pe Bulevardul Basarabia (intre Piata Hurmuzachi si Bulevardul Chisinau) si in apropierea zonelor pentru suporteri din pietele Constitutiei si George Enescu.
De miercuri pana joi dimineata, traficul rutier va fi restrictionat pe strada Maior Coravu, intre Soseaua Mihai Bravu si intrarea in stadion, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva sau fac legatura cu stadionul.
De asemenea, masinile nu vor putea circula pe strada Vatra Luminoasa, intre Soseaua Mihai Bravu si Bulevardul Pierre de Coubertin, precum si pe strazile care intersecteaza aceasta artera si nici pe Bulevardul Pierre de Coubertin, intre Soseaua Iancului si rondul de la intrarea in stadion.
Soferii vor avea insa urmatoarele rute ocolitoare: Soseaua Mihai Bravu - Bulevardul Ferdinand I - Soseaua Pantelimon - Bulevardul Chisinau - Bulevardul Nicolae Grigorescu, Soseaua Mihai Bravu - Bulevardul Camil Ressu - strada Liviu Rebreanu, Soseaua Mihai Bravu - strada Baba Novac - Bulevardul Nicolae Grigorescu si Soseaua Pantelimon - Soseaua Morarilor - Bulevardul Constantin Brancusi - strada Baba Novac - Soseaua Mihai Bravu.
Totodata, de marti, ora 20.00 si pana joi, la ora 6.00, soferii nu vor putea opri, stationa si parca in apropierea Arenei Nationale, pe Bulevardul Basarabia, Soseaua Mihai Bravu, strada Maior Coravu, strada Vatra Luminoasa, Bulevardul Pierre de Coubertin, precum si pe Bulevardul Unirii, in Piata Constitutiei si Piata George Enescu, unde sunt zonele pentru suporteri, strada Franklin, strada C.A. Rosetti.
In zona pentru suporteri din Piata George Enescu,deschisa in 9 mai, de la ora 8.00 la ora 20.00, vor fi restrictii de circulatie a autovehiculelor pe strada C.A. Rosetti (intre Calea Victoriei si bd. Nicolae Balcescu), pe strada Franklin (intre Calea Victoriei si Bulevardul Magheru) si pe strada Nicolae Golescu (intre strazle George Enescu si C.A. Rosetti). Soferii vor putea circula pe ruta ocolitoare Calea Victoriei - strada Dem I. Dobrescu - Bulevardul N. Balcescu si Bulevardul N. Balcescu - Bulevardul Gheorghe Magheru - Piata Romana.
Pentru zona amenajata in Piata Constitutiei, deschisa in perioada 9 mai, ora 8.00 - 10 mai, ora 2.00, traficul va fi restrictionat pe Bulevardul Unirii, intre bulevardele I.C. Bratianu si Libertatii, precum si pe bretelele din Piata Constitutiei catre Bulevardul Unirii. Soferii pot opta pentru rutele ocolitoare Bulevardul Unirii - Piata Unirii - Splaiul Independentei - Bulevardul Natiunile Unite - strada Izvor sau Calea 13 Septembrie - Bulevardul Libertatii - rond Cosbuc - Bulevardul Regina Maria - Bulevardul Unirii.
Soferii sunt sfatuiti sa evite sa circule in zonele din apropierea Arenei Nationale, iar suporterii sa renunte la masinile personale si sa vina la Arena Nationala cu mijloacele de transport in comun.
Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele cu trasee prin zona stadionului si centrul Capitalei vor avea, joi, rute modificate.
Si linia turistica Bucharest City Tour va avea traseul de baza doar intre Piata Presei si intersectia Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Bulevardul Natiunile Unite, de unde autobuzele vor circula pe Splaiul Independentei si pe la Piata Unirii.
Totodata, pe liniile expres 780 si 783 vor circula, miercuri si joi, mai multe autobuze.
Finala Ligii Europa va fi precedata de "Gala Dinner", la care vor fi prezenti reprezentanti ai autoritatilor romane si oficialitati internationale, printre care se numara presedintele UEFA, Michel Platini, presedintii celor doua cluburi finaliste si membri ai Corpului Diplomatic prezent la Bucuresti.
Pe micul ecran, finala Europa League va fi transmisa in direct la Pro TV, de la 21.15.