Antrenorul Oltchimului spune ca fata de inceputul sezonului, cand s-a fixat obiectivul, echipa pe care o pregateste a pierdut jucatoare importante si nu ii va fi deloc usor sa ajunga in finala Ligii Campionilor
Dupa ce Oltchim Ramnicu Valcea a obtinut calificarea in semifinalele Ligii Campionilor, antrenorul Radu Voina a tinut sa puncteze ca obiectivul fixat de conducatorii clubului, disputarea finalei, nu este realist. "S-a pus obiectiv calificarea in finala. Am zis OK. Lumea uita ca de atunci pana acum am pierdut o serie de jucatoare importante. S-a sperat ca va reveni Cristina Neagu, ca va reveni Paula Ungureanu. In plus, nu mai e nici Ionela Galca Stanca si infirmeria e plina. Abia mai putem face echipa, cu trei portari in lot. Suntem in primele patru echipe ale Europei. Eu zic ca este o oarecare performanta. Stiu ca unii spun ca pentru Oltchim nu ar fi cine stie ce", a explicat tehnicianul formatiei valcene, citat de Mediafax. Referitor la dubla confruntare cu ETO Gyor din semifinale, Radu Voina spera ca elevele sale se vor bate de la egal la egal cu puternica formatie din Ungaria: "La prima vedere, Gyor si Buducnost sunt favorite. Au loturi puternice. Noi ne vom juca sansa pana la capat. Ne vom bate cu Gyor, chiar daca plecam cu sansa a doua, poate e mai bine asa. Sunt si dezavantaje, si avantaje ca jucam primul meci pe propriul teren, vom vedea".

Au mai invins Gyor
in semifinale

In ultimele patru sezoane, Oltchim s-a calificat de trei ori in semifinalele Ligii Campionilor. In 2010, valcencele au invins in semifinala chiar pe Gyor, dar in finala au fost invinse de Viborg. Gyor e considerata in acest sezon principala favorita la castigarea Ligii Campionilor, desi duminica a terminat la egalitate, 25-25, cu ultima clasata, Itxako Estella. Primul meci se va juca la Ramnicu Valcea, pe 31 martie sau 1 aprilie, iar returul, o saptamana mai tarziu, la Gyor. Pana la semifinale, Oltchim mai are de disputat un meci de palmares in grupa 2 principala, duminica, pe terenul liderului Buducnost Podgorica. Formatia din Muntenegru nu stie inca adversara din semifinale, urmand sa intalneasca Larvik sau Midtjylland, adica echipa care va incheia grupa 1 principala pe locul 2.
Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), a spus ca Oltchim are nevoie sa-si imbunatateasca jocul in aparare. Seful FRH s-a aratat incantat de jocul romancelor in disputa cu Krim de duminica. "A fost o calificare obtinuta cu emotii, inca nu e jocul cum trebuie. Dar si-au revenit, e un plus fata de prestatia de la Metz. Am urmarit jucatoarele romance din echipa nationala. M-au incantat Elisei, Oana Manea si, evident, prestatia lui Hutupan, desi ea nu mai e in lotul national. Nu fac eu echipa, ci antrenorul. Eu atat stiu, ca am retras-o acum doi ani. Trebuie sa isi imbunatateasca jocul in aparare si sa utilizeze ceea ce foloseau in trecut, contraatacul. Oltchim nu dispune de aruncatoare puternice de la 9 metri. Ozel si Jovanovici sunt jucatoare de 9 metri, dar care arunca mai greu de la 10 sau 12 metri, cum e Bojana Popovici", a spus Cristian Gatu la Radio GSP.