Gazarii au luat licenta, dar vor afla abia maine, dupa sedinta Comitetului Executiv, daca vor promova in Liga I direct de pe locul trei sau daca vor sustine un meci de baraj cu FCM Targu Mures
Formatia olteana Gaz Metan Severin si-a asigurat locul trei in seria a doua din liga secunda si, beneficiind de decizia Timisoarei (locul doi) de a-si retrage licenta, ar trebui sa promoveze in Liga I, conform regulamentului FRF in vigoare. Totul pare simplu la prima vedere, insa, dupa o declaratie facuta la "cald", dupa Adunarea Generala de la inceputul saptamanii trecute, de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, spiritele s-au incins. Mitica de la Liga a spus ca locul Timisoarei, ramas "vacant", ar trebui sa fie ocupat de echipa castigatoare a unui viitor baraj sustinut de formatia de pe locul 15 din Liga I, FCM Targu Mures, si cea de pe locul trei din seria Timisoarei, in speta Gaz Metan Severin. Problema va fi lamurita maine dimineata, cand la Casa Fotbalului va avea loc sedinta Comitetului Executiv, incertitudinea si teama planand asupra gruparii de la Dunare.
Vicepresedintele severinenilor, Razvan Lupu, a dezvaluit, pentru GdS, ca ieri-dimineata a primit un raspuns pozitiv in privinta licentei. "Am primit un telefon de la Bucuresti si ni s-a zis ca totul este ok cu licenta. Raportul domnului Viorel Duru este favorabil, iar acum trebuie sa treaca prin Comisia de Licentiere, dar e clar ca raspunsul este pozitiv. Deci din punctul acesta de vedere putem merge in Liga I, acum mai depindem de hotararea Comitetului Executiv, care, speram noi, sa fie favorabila", a spus Lupu.

Bondrea: Dreptatea este de partea noastra!

Antrenorul formatiei Gaz Metan Severin, Marian Bondrea, nu concepe ca echipa sa sa nu acceada in primul esalon al tarii, afirmatiile sale fiind motivate de regulamentul FRF si de munca prestata. "In primul rand, vreau sa imi exprim bucuria pentru indeplinirea obiectivului, pentru ca nu a fost deloc simplu. A fost un retur de campionat bun, l-am inceput destul de ezitant, dar l-am terminat intr-un tur de forta. Locul trei este obtinut meritat. Am dovedit foarte multa forta in fata unor echipe puternice, pentru ca seria asta a fost echilibrata, cu foarte multe echipe cu experienta, care au jucat ani buni la nivelul primei divizii, dar am facut fata cu brio. Este bine ca ne-am asigurat locul trei. Mai raman doua etape, pe care din punctul meu de vedere trebuie sa le castigam si sa aratam ca nu a fost intamplatoare evolutia noastra de anul acesta. Bine ar fi ca decizia pe care o va lua federatia sa ne favorizeze, pentru ca meritam si este perfect regulamentar. Nu stiu ce sa zic in privinta barajului. Federatia noastra este imprevizibila, ia tot felul de decizii. Nu exista in cazul nostru decat o singura varianta: promovarea. Ar trebui boicotata intreaga competitie, pentru ca trebuie sa se clarifice si situatia asta de ambiguitate. Regulamentul este clar si nu se schimba de la toamna la iarna. Este ilogic. Regulamentul spune clar, cad trei echipe si promoveaza doua. Mai auzisem pe cineva ca trebuie sa jucam baraj si cu echipa de pe locul trei din prima serie... Pai asa trebuie sa jucam si cu locul trei din Sri Lanka, Bangladesh. Nu e posibil asa ceva", a spus "Profesorul", mahnit de situatia ingrata. "Nici un regulament FIFA sau UEFA nu spune altceva decat promovarea echipei imediat urmatoare celei care nu a indeplinit conditiile de licentiere sau de alta natura, deci totul este foarte clar. Ar fi un abuz daca s-ar proceda intr-o alta maniera si n-am promova direct. Dreptatea este de partea noastra! Accederea in Liga I ar fi un lucru exceptional pentru orasul Drobeta Turnu Severin. Sunt convins ca stadionul va fi plin la jocuri si sunt sigur ca prezenta in prima liga ar fi de durata, nu cum au fost Vointa Sibiu sau CS Mioveni. Judetul are forta sa tina echipa la nivel inalt", a punctat Marian Bondrea.