Divizionara C Prometeu Craiova si-a reluat saptamana trecuta pregatirile in vederea returului de campionat, unul in care trebuie sa aiba un parcurs bun si sa revina in prima jumatate a clasamentului, lucru echivalent cu salvarea de la retrogradare. "Deja am inceput a doua saptamana de pregatire si baietilor nu le este usor, pentru ca este perioada cand se pune accent pe pregatirea fizica. Neavand posibilitatile financiare nici de data aceasta sa mergem intr-un cantonament centralizat, incercam sa ne antrenam cat de bine pe teren propriu, in localitate. Ii chemam o data pe zi la stadion, iar in doua din cele sapte zile ale saptamanii dublam antrenamentele, dimineata facem pregatire fizica, iar seara mizam pe circuitele de forta si putin pe minge", a spus antrenorul pompierilor, Paul Raducan. "Am sustinut si doua amicale cu Podariul, am vazut fiecare jucator timp de 40 de minute si am facut o evaluare initiala a pregatirii. Ulterior, in urmatoarea perioada a pregatirii, incercam sa mai luam jocuri-test si vom urmari progresul lor din punct de vedere fizic. Cum vremea a fost buna si terenul de pe pe 'Electroputere' se prezinta in conditii bune, usor-usor o sa trecem si la imbunatatirea relatiilor de joc, la elementele tehnico-tactice", a completat tehnicianul craiovean.

Murgan ar putea evolua pentru Prometeu

Lista de achizitii este foarte "scurta", Paul Raducan neputandu-se lauda decat cu portarul Mihai Ciocarlan, de la CSS Craiova, care urmeaza sa se prezinte la antrenamente incepand de astazi. Cu Prometeu se mai pregateste si Madalin Murgan, dar fostul jucator al Universitatii, Pandurii Targu Jiu si ALRO Slatina spera sa-si gaseasca repede un angajament la o echipa din primele doua esaloane. "Port discutii cu mai multe echipe, dar nu e nimic concret. O sa vedem ce va fi", a spus Murgan. "E si el in cautare de echipa si mi se pare normal sa se duca la o echipa de Liga I sau Liga a II-a, dar nu este exclus sa-l convingem sa ramana la noi. Asa cum spunea si el, daca avem nevoie de el, si avem, si nu-si gaseste ceva avantajos, atunci va ramane pentru trei luni la noi si va juca toate cele 15 etape din returul acestui campionat. Ne va ajuta si pe noi, dar si pe el, pentru ca vine dupa o accidentare si are nevoie de jocuri oficiale", a comentat Paul Raducan, explicand ca revenirea lui Ionut Rotaru dupa accidentarea suferita in returul sezonului trecut este cel mai mare castig pentru formatia sa. "Cu el la mijlocul terenului, nivelul echipei va creste si credem noi ca se va cunoaste si pe tabela de marcaj".

"Suntem optimisti"

Paul Raducan a afirmat ca returul campionatului se anunta foarte dificil, dar ca el si elevii sai sunt gata sa produca revirimentul si sa se salveze de la retrogradare. "Suntem optimisti in ceea ce priveste returul campionatului si obiectivul, clasarea in primele zece locuri, sau, altfel spus, salvarea de la retrogradare. Suntem primii sub linie, dupa cum se stie retrogradeaza sase echipe, dar, daca pornim bine, si aici ma gandesc la obtinerea a minimum sapte puncte in primele trei etape, lucrurile vor intra in normalitate. Speram noi ca orasul Craiova, respectiv judetul Dolj, sa aiba aceasta echipa, singura de altfel, tot in Liga a III-a. O pregatire buna va conta foarte mult si cred ca vom termina sezonul pe locul sapte sau opt", a spus tehnicianul craiovean.

"E greu sa faci fotbal fara bani"

Daca situatia materiala nu a excelat pana acum la Prometeu, nici in 2012 nu s-a schimbat nimic, motiv pentru care Paul Raducan spera sa gaseasca rapid sponsori, altfel viitorul formatiei sale va fi sumbru. "Vom incerca sa gasim sponsori in perioda urmatoare, pentru ca situatia financiara nu este prea grozava. Sunt atat de scumpe deplasarile, baremul de arbitraj si celelalte cheltuieli, cel putin pentru noi, incat abia rezistam. E foarte greu sa faci fotbal fara bani. Nimeni nu-si doreste sa fim saraci, sa avem doar strictul necesar, dar asta este si trebuie sa mergem inainte. Pana la urma, cu cat esti mai incercat, cu atat trebuie sa lupti mai mult si sa arati ca ai valoare. Din vara, speram sa evoluam in continuare in Liga a III-a", a punctat Paul Raducan.
Prometeu Craiova
Lotul de jucatori: portari: Cezar Opris, Petre Baluta, Madalin Poenaru, Mihai Ciocarlan, Alin Zuleam; jucatori de camp: Ionut Rotaru, Relu Dita, George Serban, Catalin Cretu, Marius Stamin, Alin Bala, Ilie Corcoveanu, Claudiu Sandu, Ionut Gae, Elvis Enache, Robert Duculescu, Ghita Marius, Gabriel Dumitrica, Bogdan Raducan, Andi Negrila, Ionel Vatu, Mihai Paun, Dragos Puchiu, Eusebiu Predut, Renato Stefanoaica, Dragos Stoiu, Alex Iordache, Alex Carstea, Valentin Dinu, Daniel Popescu, Alin Bratoveanu.