Liga I
FC Brasov - Pandurii Targu Jiu
Stadion "Tineretului", astazi, ora 18.00 (Digi Sport 1).
Formatii probabile:
FC Brasov: Felgueiras - Mateiu, Diogo Silva, C. Munteanu, Cr. Ionescu - Viveiros, Davide Dias, Distefano, Udoji - Moutinho, Ilijoski. Antrenor: Marius Sumudica.
Pandurii: Mingote - Ungurusan, Viera, Cardoso, Al. Vlad - Voiculet, Pintilii, Nistor - Maxim, Lemnaru, Batin. Antrenor: Petre Grigoras.
Intotdeauna disputele dintre Brasov si Pandurii s-au transat la limita, insa de fiecare data sub Tampa s-au impus gazdele
Liga 1 se reia astazi, odata cu partida FC Brasov - Pandurii. Campioana amicalelor, FC Brasov, primeste replica revelatiei turului, Pandurii, ambele echipe cu pretentii de mijlocul clasamentului. Chiar daca au plecat Cristescu si Chipciu, echipa lui Marius Sumudica a aratat bine in perioada de pregatire. In schimb, Pandurii a acuzat din plin pierderile din iarna, avand o eficienta scazuta in amicale. "FC Brasov a facut niste transferuri, reusite sau nu, o sa vedem. Dupa meciurile de pregatire se pare ca s-au intarit, pentru ca nu au pierdut nici un joc. E o echipa incomoda, o echipa cu care am avut mereu meciuri extrem de grele", a declarat antrenorul Petre Grigoras.
Intotdeauna disputele dintre cele doua grupari s-au transat la limita. Cu Grigoras pe banca, Pandurii a castigat de trei ori cu FC Brasov la Targu Jiu, de doua ori in campionat, scor 2-1, si o data in Cupa Romaniei, 3-2 dupa penaltiuri. La Brasov s-a jucat o singura data, in returul sezonului trecut, meci castigat de gazde, scor 3-2. De altfel, Pandurii nu a obtinut vreun punct pe terenul ardelenilor in Liga 1, toate cele trei partide jucate sub Tampa fiind castigate de gazde. "E un meci foarte greu, extrem de delicat. Daca vom pleca neinvinsi de acolo, ar fi perfect pentru startul returului", sustine Grigoras. Tehnicianul oltenilor e mai preocupat de jocul echipei sale decat de rezultat. "Daca jocul va decurge asa cum imi doresc, pana la urma nu ma intereseaza rezultatul. Daca jocul imi da sperante, am incredere ca nu ne vom face de rusine nici in retur", a afirmat Grig.
Terenul, o problema in plus

Dupa prognoza meteo, suprafata de joc va fi inghetata, iar temperaturile vor cobori sub zero grade
Celsius la ora jocului, la Brasov. Pandurii, o echipa de posesie, va suferi pe un teren inghetat. "Pentru ambele echipe va fi extrem de greu. Terenul e inghetat, ninge de doua zile. Nu stim ce va fi acolo. Daca terenul e inghetat, depinzi foarte mult de ce ai in picioare si cine va putea sa se adapteze mai bine va avea un mic avantaj. Pe un teren inghetat, doar cuiele de atletism sunt utile, dar nu sunt regulamentare. O sa inspectam terenul si o sa luam deciziile cele mai bune. E un amanunt foarte important", a spus Grig. Si Sumudica este ingrijorat de starea terenului. "Cu siguranta, la ora jocului, starea gazonului ne va impiedica sa dezvoltam constructia si sa avem un joc placut. Trebuie sa fim pregatiti sa jucam in aceste conditii si vom face tot ceea ce depinde de noi sa castigam acest joc. Este un meci de trei puncte pe care trebuie sa-l castigam, indiferent de starea gazonului. Cu siguranta, daca vom castiga meciul cu Pandurii vom fi mai linistiti", a afirmat Sumudica.