Pandurii Targu Jiu a pierdut cinci jucatori titulari in turul campionatului si nu a adus, deocamdata, nimic in loc
Gorjenii reiau astazi pregatirile fara cativa jucatori determinanti in prima parte a sezonului, Vlad Chiriches (transferat la Steaua), Cosmin Bacila, Marian Pleasca (ambii accidentati), Stojan Vranjes si Jaka Stromajer. Atacantii de banda ai pandurilor, Bacila si Stromajer, ii lipsesc cel mai mult lui Petre Grigoras, acesta fiind nevoit sa faca improvizatii in tur pe posturile respective. "S-au accidentat Bacila, Pleasca, problemele cu Stromajer si Vranjes, Chiriches a plecat la Steaua. Sunt cinci jucatori, destul de mult. Nu am rezolvat nici un transfer pana acum. Ma intereseaza jucatori de atac, imi lipsesc Bacila in dreapta si Stromajer in stanga. Erau titulari de baza. Este cert ca nu vor mai face parte din lotul nostru in retur. As fi vrut din tot sufletul ca Stromajer sa ramana la Pandurii, dar se pare ca va trebui sa se indrepte spre alta echipa. Inlocuirea lui inseamna un efort deosebit pentru noi, dar vom incerca sa gasim o solutie. Am facut in timpul campionatului improvizatii, l-am folosit pe Cardoso in locul lui", a spus Grigoras la sport.ro.
Jaka Stromajer a fost propus pentru un transfer la campioana Otelul Galati, insa oficialii gorjeni nu pot sa contacteze jucatorul. Cel mai probabil, slovenul va fi suspendat. "Despre Jaka Stromajer am discutat cu Marius Stan pentru un transfer la Otelul, dar nu dam de jucator. Acesta e sub contract cu Pandurii, se incapataneaza sa nu gasim o cale amiabila. Nu stiu ce vrea. Am trimis o notificare acasa, urmam cursul comisiilor pentru suspendarea jucatorului", a declarat presedintele executiv al pandurilor, Eugen Parvulescu.

Unii vin, altii pleaca

Jucatorii care au prins minute putine sau deloc la Pandurii in prima parte a campionatului ar putea fi imprumutati in aceasta iarna la echipe din esalonul secund. "S-ar putea sa plece niste jucatori tineri, sa-i imprumutam sa joace pe la Liga a II-a. E vorba de Dumitru Roberto, Unguru, Horvat, Bucur si Avramescu. Ar fi bine sa joace in Liga a II-a si sa vina apoi cu un tonus bun. Voinea este un exemplu, avem cuvinte de lauda atat de la Gloria Bistrita, cat si de la selectionerul Emil Sandoi despre el", a afirmat Parvulescu. Oficialii pandurilor par sa nu se fi pus de acord asupra campaniei de transferuri. Daca Marin Condescu ar vrea jucatori cu experienta, Eugen Parvulescu este interesat doar de fotbalisti pana in 25 de ani. "O sa vina cinci - sase jucatori in probe. Dar asta nu inseamna ca vor ramane. Ii testam si daca nu confirma pleaca. Daca sunt jucatori interesanti raman si ii urmarim in continuare. Daca sunt jucatori sub 25 de ani sa nu credeti ca nu au experienta. La varsta de 23 de ani si daca au jucat trei - patru ani in Liga 1 sunt jucatori experimentați", a raspuns Parvulescu.
Unul dintre jucatorii urmariti de Pandurii este bistriteanul Paul Anton, dar pretul solicitat ii tine, inca, departe pe gorjeni. "Am purtat ceva discutii cu Gloria Bistrita pentru Paul Anton, dar atat. Totul depinde de bani", a replicat presedintele executiv de la Pandurii.