ProSport : Atacam Europa cu motoarele turate! Cum stam in clasamentul coeficientilor dupa meciurile Stelei, Astrei, Petrolului si Pandurilor

Echipele care ne reprezinta in Europa au reusit inca o saptamana foarte buna pentru coeficientul Romaniei. Rezultatele obtinute in aceasta etapa din cupele europene au consolidat locul 15 pe care Romania il ocupa inainte de aceasta saptamana. Daca o va pastra pana la final, aceasta pozitie ne-ar da posibilitatea sa trimitem doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor, din sezonul 2015-2016.

Dupa aceasta etapa, Steaua a adus un punct, la fel ca Astra, in vreme ce egalurile obtinute de Petrolul si Pandurii au adus impreuna un punct. Inseamna in total 3 puncte, care se impart la 4 echipe. In acest moment, Romania are un coeficient pe ultimele 5 sezoane de 23.382 si s-a apropiat dupa aceasta etapa de locul 14, ocupat in prezent de Austria. In plus, Romania a reusit sa pastreze o distanta de 0.507 puncte fata de Israel, ocupanta locului 16 in prezent.O victorie a Pandurilor in fata celor de la Hapoel Tel Aviv ar fi marit insa distanta fata de Israel.

Obiectivul Romaniei este cel putin locul 13, cel care asigura un loc direct in grupele Ligii Campionilor, insa numai daca trofeul ar fi castigat de o echipa din primele 13 tari clasate in topul coeficientilor, o posibilitate foarte mare. In prezent, pozitia a 13-a este ocupata de Elvetia, care a ramas cu toate cele 5 echipe in competitie.

3 puncte au adunat echipele romanesti in aceasta saptamana. Acestea se impart la 4 - numarul de echipe participante in cupele europene, ceea ce inseamna un plus de 0.75 puncte la coeficientul Romaniei.

3 puncte este coeficientul total reusit de echipele romanesti in acest sezon