Realitatea.net informeaza: Sansele ca MICHAEL SCHUMACHER, aflat in coma dupa accidentul de schi din 29 decembrie 2013, sa-si revina complet sunt din ce in ce mai mici. MICHAEL SCHUMACHER ar putea ramane in stare vegetativa persistenta!
Presa din Austria a facut anunt ingrozitor despre starea de sanatate a lui MICHAEL SCHUMACHER. Conform publicatiei Format, citata de ziare.com, MICHAEL SCHUMACHER risca sa sufere de Sindromul Apalic.
"Accidentul l-ar putea lasa pe MICHAEL SCHUMACHER intr-o stare vegetativa persistenta, cunoscuta in lumea medicala si sub denumirea de sindromul apalic", noteaza sursa citata.
Acest sindrom nu are tratament, iar recuperare e putin probabila.
Pacientii cu acest sindrom par sa fie treji, deschid ochii spontan si au miscari ale globilor oculari, ciclul veghe/somn fiind prezent; au respiratie spontana, functii normale cardio-vasculare si ale sistemului digestiv. Au insa incontinenta atat urinara, cat si a materiilor fecale.
Ceea ce le lipseste este constiinta de sine si integrarea in mediu, nu pot vorbi sau intelege, nu au activitate intentionala, nu au raspunsuri invatate la stimuli externi. Se poate vorbi de trecerea la stare vegetativa persistenta atunci cand durata comei depaseste o luna.
Bolnavii pot supravietui ani de zile in conditiile unei nutritii enterale si a unei ingrijiri adecvate.