GSP.ro: Balonul dintre munti ' Acoperisul presostatic al patinoarului din Poiana Brasov este ridicat la capacitate maxima

35 de zile, 20 de ore si 40 de muncitori, dintre care 25 de detinuti de la Penitenciarul Codlea, au fost necesari pentru montarea, ancorarea si umflarea balonului presostatic ce va acoperi patinoarul din Poiana Brasov, arena de gheata necesara si obligatorie pentru desfasurarea Micii Olimpiade de la Brasov (17-22 februarie).
Operatiunea de ridicare a prelatei si de umplere a acesteia cu aer a demarat joi dupa-amiaza si s-a finalizat ieri la prinz. "Este o constructie impresionanta. Tot timpul, aici nu am vazut decit brazi, iar azi a aparut ditamai balonul!", a marturisit Vasile Ungureanu, directorul CSN Poiana Brasov.
Zilele urmatoare vor fi finalizate instalatiile de iluminare, de incalzire, de ventilatie si cele electrice. Conform spuselor constructorului, este cel mai mare balon din tarile din jur. "Acesta are o capacitate de 3.000 metri cubi. Mai este unul in Georgia, de 5.000. Urmatoarele ar fi de 1.800 metri cubi", a explicat Ungureanu. Patinoarul din Poiana va gazdui intrecerile de patinaj artistic si cele de short track din cadrul FOTE 2013.