Zece karateka de la Washi Craiova au urcat pe podium la Campionatul European de la Spala (Polonia)
La sfarsitul saptamanii trecute, lotul national de Karate Traditional al Romaniei a participat la Campionatul European de Karate Shotokan-Fudokan pentru categoriile de varsta copii, cadeti, juniori, tineret si seniori in Polonia, in Complexul Olimpic din Spala. Competitia a adunat la start 600 de sportivi din 18 tari ale Europei. Printre participanti s-au numarat si reprezentantii clubului CS Washi Craiova, condus de Daniel Antici. Acesta s-a deplasat in Polonia cu un lot alcatuit din zece sportivi si toti au revenit acasa cu medalii.

De patru ori aur

La categoria copii 1, echipa feminina de kata, alcatuita din Maria Antici, Andra Stefanovici si Alina Ciobanu Zamfir, a obtinut medalia de aur. Tot aur au obtinut si Razvan Gigea si David Dumitrascu la en-bu masculin (categoria copii 3), echipa masculina de kata, compusa din Razvan Gigea, David Dumitrascu si David Dutu (categoria copii 3) si echipa masculina de kata copii 4, alcatuita din Andrei Marita, Mario Radulea si Claudiu Matei. Pe treapta a doua a podiumului au urcat Bianca Nita si Razvan Gigea la en-bu mixt (categoria copii 3). Medaliati cu bronz au fost Razvan Gigea (categoria copii 3) la kata individual masculin si Mario Radulea (categoria copii 4) la kata individual masculin.

Concurs greu

Antrenorul Daniel Antici a spus ieri ca fata de anul trecut competitia a fost mai dificila: "Sunt multumit de rezultatele obtinute. Reprezentantii tarilor participante au venit foarte bine pregatiti si consider ca a fost mai greu concursul de anul acesta decat precedentul. La echipe, lupta a fost foarte stransa, la en-bu masculin, spre exemplu, la un moment dat ne dadusera la egalitate cu Rusia, dar dupa ce s-au uitat inca o data pe foile de concurs au vazut ca noi suntem pe primul loc. Sportivii nostri sunt obisnuiti cu podiumul la aceasta competitie". Daniel Antici se ocupa de pregatirea sportivilor de la CS Washi Craiova impreuna cu Simona Cojocariu. Romania a urcat pe podium in clasamentul pe natiuni, la numarul de medalii castigate, alaturi de tara gazda, Polonia, si de Rusia.