Intre doua partide din Liga Campionilor, campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, evolueaza si in competitia interna. Astazi, elevele lui Voina vor primi vizita formatiei SCM Craiova, de la ora 18.00.
Handbalistele de la SCM Craiova joaca astazi, de la ora 18.00, pe terenul campioanei Oltchim Ramnicu Valcea, intr-o partida contand pentru etapa a doua din returul Ligii Nationale. Este o confruntare intre doua echipe de valori si cu obiective diferite.
Oltchim nu are adversar pe masura in competitia interna, inregistrand numai victorii in cele 13 partide disputate, iar tot staff-ul si fanii viseaza la finala Ligii Campionilor si apoi castigarea trofeului. Este un obiectiv de care depinde finantarea in viitor a formatiei valcene. In schimb, SCM Craiova, cu un lot schimbat aproape in totalitate inainte de debutul sezonului, se chinuie sa scape de retrogradare. Elevele lui Bogdan Burcea se afla pe ultimul loc, cu doar patru puncte in clasament, dar spera ca in retur vor aduna suficiente puncte pentru a se mentine in Liga.
"Galacticele" de la Oltchim vin dupa o victorie clara obtinuta duminica seara, pe teren propriu, cu Metz, scor 30-21, in etapa a doua din grupa principala a Ligii Campionilor si au un moral bun. Pentru ca valcencele au parte de un program infernal, cu meciuri multe in campionatul intern si Liga Campionilor, antrenorul Radu Voina ar putea menaja jucatoarele importante. Craiovencele vor pleca in aceasta dimineata spre Valcea. Isi doresc sa aiba o prestatie cat mai buna in fata campioanei, pentru ca este greu ca pot produce surpriza. Antrenorul Bogdan Burcea a declarat ca partida va fi un antrenament bun in perspectiva jocurilor urmatoare: "Nu putem sa luam meciul cu Oltchim decat ca un foarte bun antrenament. Nu prea putem sa emitem noi pretentii la victorie, pentru ca dupa cum ati vazut nu emit nici echipele de Liga Campionilor, dar noi? Ne asteapta in weekend un meci dificil, cu Baia Mare, si avem sanse mai mari sa ne impunem".
Acesta a adaugat ca nu are probleme de lot, iar Roxana Gatzel Han isi va infrunta fosta echipa. Partida tur, disputata la Filiasi, a fost castigata de Oltchim, scor 33-23, dar antrenorul Radu Voina nu a fost multumit de jocul practicat de elevele sale.

Nu au putut ajunge
la "Hamlet"

Oficialii clubului SCM Craiova au vrut sa mearga ieri la mormantul lui Ion Constantinescu din cimitrul Ungureni pentru a depune o coroana de flori, la implinirea a trei ani de la disparitia celui care a fost parintele sporturilor de echipa din Banie. Numai ca planurile le-au fost date peste cap de zapada abundenta, care nu le-a permis accesul la mormant, iar actiunea a fost amanata. "Accesul pe aleile laterale din cimitirul Ungureni a fost imposibil si de aceea am decis sa amanam depunerea coroanei pentru zilele urmatoare", au spus reprezentantii SCM, printr-un comunicat. Poreclit "Hamlet", Ion Constantinescu a ocupat inainte sa se stinga din viata functia de secretar al clubului SCM Craiova.