Cronica Romana: 5.000 de angajati ai MAI, pentru finala "UEFA Europa League"

Peste 5.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vor asigura ordinea la finala "UEFA Europa League", ce va avea loc pe stadionul "National Arena" din Capitala.
Conform unui comunicat al MAI, peste 5.000 de angajati ai MAI vor actiona, punctual, suplimentar fata de dispozitivul curent, potrivit Planului general de masuri elaborat la nivelul MAI pentru asigurarea activitatilor de ordine si siguranta publica pe timpul desfasurarii finalei "UEFA Europa League", in vederea mentinerii si asigurarii ordinii publice, fluidizarii traficului rutier, prevenirii incendiilor si interventiei in situatii de urgenta, in sistem integrat.
Intrucat se estimeaza participarea a aproximativ 20.000 de suporteri spanioli, pe durata manifestarii sportive vor fi angrenati 2.900 de politisti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri, 100 de politisti de frontiera, care vor asigura potrivit competentelor, punerea in aplicare a masurilor specifice asigurarii unui climat de siguranta publica.
De asemenea, avand in vederea complexitatea acestui eveniment sportiv, s-a stabilit suplimentarea efectivelor MAI din Bucuresti cu 500 de studenti ai Academiei de Politie ‘Alexandru Ioan Cuza’, precum si cu 500 de angajati din unitatile teritoriale.
Efectivele MAI vor asigura masuri specifice de ordine si siguranta publica in zona aeroporturilor, punctelor de frontiera, pe traseele de deplasare si in apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, in zonele turistice si de agrement, precum si pe caile de afluire/defluire spre si de la Arena Nationala.
Secretarul de stat in MAI Petre Toba a condus, joi, sedinta grupei de coordonare a masurilor de ordine si siguranta publica pentru desfasurarea in conditii de siguranta a finalei "UEFA Europa League".
La sedinta au participat inspectorii generali ai structurilor subordonate ale MAI cu atributii in gestionarea activitatilor de ordine si siguranta publica in contextul acestui eveniment sportiv.