AmosNews: Bellu si Bitang parasesc lotul de gimnastica

Mariana Bitang si Octavian Bellu au decis sa paraseasca lotul national de gimnastica feminina al Romaniei.
"Da, am plecat de la lot. Eu si Bellu suntem in discutii cu federatia si cu ministerul pentru a stabili noi coordonate privind colaborarea pe viitor", a declarat Mariana Bitang pentru GSP.
Bitang si Bellu conditioneaza intoarcerea de aprobarea unui proiect care vizeaza revitalizarea gimnasticii romanesti.
Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, nu stia despre plecarea celor doi: "Eu am fost acolo de vreo trei ori si nu ne-am intalnit niciodata si nici nu am mai vorbit cu ei dupa Campionatele Mondiale".
Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, stie insa despre plecarea celor doi antrenori: "Suntem in discutii cu ei, trebuie sa ne lamurim asupra unor aspecte".
Revenirea lui Bitang si Bellu la lotul olimpic este conditionata de antrenori de aprobarea unui proiect care vizeaza resuscitarea gimnasticii romanesti, care sa porneasca de la selectie.
Octavian Bellu si Mariana Bitang, cei mai medaliati antrenori din istoria gimnasticii romanesti, au trecut la conducerea lotului olimpic la inceputul anilor ‘90. Belu a devenit principal in 1990, desi se afla in colectivul de antrenori inca din 1981, iar Bitang s-a alaturat in 1993.