Portarul craiovean de la ALRO Slatina, Marian Mecea (foto), se bucura de pasul facut in vara, cand a ales sa evolueze pentru trupa lui Daniel Mogosanu, si spera sa-si treaca in cont cat mai multe realizari cu formatia de pe malul Oltului. "Perioada petrecuta pana acum la Slatina a fost frumoasa si placuta. A fost un pas inainte pentru mine. Am reusit sa ma adaptez repede la echipa si asta datorita colegilor, care au fost foarte primitori si m-au ajutat sa ma integrez in colectiv. Conditiile sunt foarte bune si de un nivel mai ridicat decat cel de Liga a II-a, iar suporterii sunt alaturi de echipa tot timpul, si la bine, si la greu, ceea ce este un lucru imbucurator", a spus Marian Mecea. "Pot sa zic ca mi-a prins bine vacanta asta, pentru ca m-am relaxat si mi-am petrecut sarbatorile alaturi de familie si de cei dragi de acasa. Acum astept cu nerabdare sa ma reintorc la antrenamente", a completat portarul de 21 de ani, evaluat de transfermarkt.ro la 50.000 de euro.

"Puteam sa terminam turul pe locul trei"

Marian Mecea considera ca locul sapte, ocupat in prezent de echipa sa, nu este dezarmant in privinta promovarii, fiind de parere ca atata timp cat exista sanse de a accede in primul esalon, el si colegii vor spera si vor lupta. "Am incheiat turul pe locul sapte, insa cu putin noroc cred ca puteam sa terminam pe trei, dar este important ca diferenta e mica si putem urca. Cu o pregatire de iarna foarte buna vom reusi mai mult decat in turul campionatului. Noi ne propunem sa dam cat mai mult la fiecare meci si sa castigam orice punct, si la final vom vedea daca vom reusi promovarea, insa speram ca se poate realiza", a spus Mecea, vorbind si despre concurenta sa cu Andrei Marinescu si Nicusor Banica. "Am doi colegi foarte buni si asta ma ajuta foarte mult si pe mine, ma fac sa muncesc mai mult si sa cresc in valoare. Sper ca voi fi in forma si voi apara mai bine, imi doresc sa ma impun ca titular. Pentru 2011 mi-as reprosa ca nu am muncit destul de mult ca sa apar mai mult, iar pentru 2012 mi-as dori sa fiu sanatos, sa promovez cu ALRO si sa joc mai mult", a mai spus Mecea.

"Fotbalul e mult mai sarac fara Craiova"

Intrebat de echipa sa de suflet si la care s-a format ca fotbalist, Marian Mecea s-a aratat dezamagit de situatia Universitatii Craiova, dar spera in revenirea acesteia in liga secunda, indemandu-i pe suporterii olteni sa creada in continuare in renasterea Stiintei. "Echipa nu mai functioneaza si este pacat. Fotbalul e mult mai sarac fara Craiova si sper din tot sufletul ca Universitatea sa fie reprimita din vara in Liga a II-a. Si cred ca va fi reprimita, pentru ca s-a comis o nedreptate cu dezafiliera ei. Da, sigur ca mi-as dori sa revin si sa ajut Universitatea. Cred ca orice jucator crescut la Craiova si-ar dori sa evolueze la Universitatea si sa o ajute sa redevina ce a fost odata. Suporterii craioveni sa fie sanatosi si sa tina in continuare cu echipa de suflet a Olteniei, ca ea va renaste", a incheiat Marian Mecea.