Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de alergare stradala din Romania, anunta alergatorii ca in vederea obtinerii statutului de Bronze Label din partea IAAF (Asociatia Internationala a Federatiilor de Atletism), Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti trebuie sa intruneasca mai multe criterii, astfel ca regulamentul evenimentului a fost aliniat la standardele cerute de IAAF:
prezenta atleților de elita (femei si barbati) care trebuie sa fie de 4 nationalitati diferite;
prezenta la eveniment a unui observator IAAF care va monitoriza procesul astfel incat totul sa fie in conformitate cu cerintele IAAF;
organizarea unor puncte de anti-doping pentru alergatori;
traseul stradal trebuie sa fie securizat si inchis circulatiei auto si trebuie sa detina un certificat valid IAAF al masuratorii efectuate;
cursele trebuie sa se desfasoare in conditii de maxim siguranta pentru alergatori;
asigurarea statiilor de hidratare, prezenta unor statii TV profesionale care sa difuzeze evenimentul, controlul medical.
Astfel, actualizarile regulamentului celei de-a 10-a editii a Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti (14-15 octombrie) fac referire la urmatoarele aspecte:
Conditii de participare Fiecare alergator care participa la cursele de adulti din cadrul Maratonului Bucuresti va putea participa la o singura cursa din cadrul evenimentului.
Alergatorii trebuie sa treaca prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participa. Alergatorii care nu calca pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi inregistrat de sistemul de cronometrare si vor fi descalificati automat.
Este responsabilitatea alergatorului sa poarte numarul de concurs pe tricou pe partea din fata, iar cipul electronic montat conform instructiunilor de pe ambalaj. Va fi descalificat automat orice alergator care nu poarta numarul de concurs pe tricou, poarta alt numar de concurs in locul celui primit din partea organizatorului sau care nu poarta cipul de concurs pe toata distanta cursei, pe pozitia indicata in instructiuni.
In ziua competitiei nu va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului sau a cipului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.
Participarea la Maratonul Bucuresti este strict personala. Este interzisa schimbarea, vanzarea, transferul sau oferirea pentru schimb sau transfer a participarii la eveniment. De asemenea, nu este permisa purtarea numarului de concurs de catre o alta persoana decat alergatorul caruia i-a fost alocat. Orice incalcare a acestei conditii va fi sanctionata cu descalificarea alergatorului, iar organizatorul isi rezerva dreptul de a exclude persoana in cauza de la participarea la evenimente ulterioare. Aceasta politica este extrem de importanta pentru a ne asigura ca avem informatții medicale exacte despre fiecare participant.
Recomandari medicale Recomandam alergaatorilor sa efectueze un control cardiologic inainte de participarea la oricare dintre curse, precum si scrierea pe numarul de concurs al numarului de telefon al persoanei care poate sa fie contactata in caz de urgenta.
Introducerea Comisiei de Contestatii. Validarea clasamentului si premierea castigatorilor se va face in 3 saptamani de la terminarea evenimentului, dupa solutionarea contestatiilor si a cazurilor de forta majora. Eventualele reclamatii legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face in scris si depuse la cortul de premii amplasat in Piata Constitutiei sau prin email, in maxim 48 de ore de la terminarea cursei. Dupa expirarea acestui termen, organizatorul nu va mai lua in considerare nicio reclamatie. Astfel, pe scena din Piata Constitutiei vor fi felicitati castigatorii in 15 octombrie pe baza unui clasament provizoriu care va fi anunțat final la 3 saptamani post eveniment.
Actualizaarile celei de-a 10-a editii a Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti (14-15 octombrie) sunt regasite in regulamentul evenimentului disponibil pe website-ul dedicat, www.bucuresti-maraton.ro.
Siguranta tuturor alergatorilor, voluntarilor, spectatorilor, partenerilor este intotdeauna prioritatea numarul unu pentru noi. Suntem increzatori ca aceste reguli noi vor avea un impact pozitiv asupra cursei si asupra alergatorilor, si le vor permite sa se bucure de aceasta experienta in siguranta. Colaborarea, rabdarea si intelegerea alergatorilor sunt apreciate in mod deosebit si asteptam cu nerabdare sa participam impreuna la cursele Bucharest RUNNING CLUB a declarat Valeria Racila van Groningen, Bucharest RUNNING CLUB.
Bucharest RUNNING CLUB-premier events contribuie la dezvoltarea turismului sportiv si promoveaza Bucurestiul ca destinatie preferata pentru sportivii amatori si profesionisti inca de la demararea Maratonului Bucuresti in urma cu 10 ani. Anul acesta, prin aplicarea pentru o clasificare internationala pentru Maratonul Bucuresti - aceea de Bronze Label, venim sa consolidam strategia si pozitionarea evenimentului dar si a capitalei Bucuresti in lume: un eveniment la standarde inalte intr-o capitala europeana moderna si primitoare, a declarat Oana Nastase, director Bucharest RUNNING CLUB.