Pilotul bucurestean Eduard Stan, detinatorul unui palmares impresionant in viteza pe traseu montan se intoarce pe coastele de la Rasnov. Numit "Sportivul anului 2001", dar avand si cele doua titluri de campion national absolut (1999, 2001) si cele sase titluri de campion national, din care cinci consecutive (1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001), Edu Stan a primit recent titlul onorific de "maestru emerit al sportului in automobilism".
"Am fost multumit sa vad ca dupa atatia ani rezultatele mele sportive sunt apreciate si sunt onorat sa primesc acest titlu alaturi de alte mari nume din automobilism. De altfel, niciodata nu m-am indepartat prea mult de aceasta pasiune: stiu foarte bine cand au loc etapele, cine le castiga, care sunt dezbaterile si cererile pilotilor din generatiile care mi-au urmat. Am decis sa ma implic din nou in viteza in coasta si pentru ca nu vreau sa raman in spatele unor discutii fara rezultat, voi lua startul la urmatoarea etapa de la Rasnov", a declarat multiplul campion national.
Edu Stan a reusit sa ingroase randurile pilotilor cu performante deosebite, activitatea sa sportiva, precum si cea a tatalui sau, Marcel Stan, servind ca model campionului national absolut 2009, Daniel Onoriu: "Tatal lui Edu, Marcel Stan, a fost primul care a adus in familia noastra pasiunea pentru curse si automobilism. El concura pe vremea comunistilor cu un Renault 12 Gordini si apoi cu un Wolswagen Golf GTI. Cand eram copil, mergeam la curse sa-l vad pe verisorul meu, Edu Stan. Tin minte ca atunci cand reuseam sa schimb cateva vorbe cu vreun pilot, ma simteam cel mai fericit copil din lume. Apoi, peste ani, am reusit sa iau si eu startul alaturi de ei si sa devin vicecampion national absolut chiar in anul debutului meu, 2007 si campion national absolut in 2009. Ii datorez motivatia mea si lui Eduard Stan", a declarat Daniel Onoriu.
La etapa care se va desfasura in 16-17 iunie, la Rasnov, Eduard Stan va merge in postura de forlighter pe masina sa de strada, un Subaru Impreza STI. "Sunt convins ca problemele pilotilor sunt mai mari decat problemele de acum zece ani. Masinile au evoluat, totul a evoluat in jurul nostru, dar regulile jocului nu s-au schimbat. Consider ca in prezent exista reale probleme de regulament. Si poate ca experienta noastra, a pilotilor consacrati, va putea ajuta in rezolvarea multora dintre ele. Merg la Rasnov sa simt pulsul vietii de pilot de coasta in 2012", a incheiat proaspatul maestru emerit al sportului, Eduard Stan.