Lucian Bute a declarat ieri, la plecarea spre Canada, ca se gandeste sa atace alte centuri mondiale, nu doar pe cea a categoriei supermijlocii, versiunea IBF, pe care a pierdut-o in fata lui Carl Froch
Pugilistul roman Lucian Bute si-a incheiat vacanta in Romania. Ieri, inainte de a pleca in Canada, galateanul a vorbit despre planurile sale de viitor, marturisind ca, in perioada urmatoare, va discuta cu promotorul sau, Jean Bedard, presedintele clubului Interbox, si cu antrenorul Stephan Larouche strategia pentru urmatoarele meciuri. "Mister KO", care pe 26 mai a pierdut centura IBF la supermijlocie in fata britanicului Carl Froch, spera ca intr-un an sa revina in Romania cu centura de campion mondial, luand in calcul chiar si varianta sa lupte pentru titlul suprem la o alta categorie. "Daca nu va fi centura asta, va fi alta, cu siguranta. Eu sper ca de acum intr-un an sa vin cu centura in Romania. O sa revin, voi avea o alta centura, va promit acest lucru. Mai sunt si alte centuri la categoria mea. Cred ca in anul urmator voi ramane la aceeasi categorie, la supermijlocie. Dar daca se va ivi o alta oportunitate, pentru o alta centura, la o alta categorie, voi analiza si aceasta varianta. Pentru ca e vorba de trei kilograme si jumatate si nu ar fi o mare problema. Dar, daca ma voi decide sa cresc in categorie, va fi foarte greu sa mai cobor, asta e clar. Trebuie sa schimbam antrenamente, tot, si e greu cand pui trei kilograme de masa musculara sa slabesti, nu mai esti acelasi om", a declarat Bute pe Aeroportul "Henri Coanda", dupa cum informeaza Mediafax.

"Nu am fost eu la meciul cu Froch"

Lucian Bute nu isi explica nici dupa o luna de vacanta cum a pierdut titlul mondial in fata englezului Carl Froch la Nottingham. "Mi-am revenit. Imediat ce am venit in Romania m-am dus la Galati, alaturi de familie. Ma simt bine, ranile s-au vindecat. Si din punct de vedere psihic ma simt bine. Abia astept sa ma intorc la Montreal, voi avea o intalnire cu cei de la Interbox si vom vedea ce decizie vom lua. Trebuie sa vedem ce oportunitati sunt. Sunt convins ca ei intre timp au negociat atat cu promotorii lui Froch, cat si cu alti promotori. Vom analiza toate variantele si vom lua cea mai buna decizie in zilele urmatoare. Trebuie sa tragem o concluzie clara, sa vedem unde s-a gresit pentru ca undeva s-a gresit. Nu am fost eu la meci. Nu imi caut o scuza, dar, uitandu-ma la celelalte 29 de meciuri, nu am avut reactie, nu am fost eu. Ceva s-a intamplat, ori o cadere psihica, ori supraantrenamente, nu imi pot da seama. Trebuie sa analizam situatia impreuna cu staff-ul", a explicat el.
In ceea ce priveste posibilitatea acordarii revansei, Bute spune ca Froch este obligat prin contract sa accepte lupta. "Din cate stiu eu, avem o clauza foarte clara in contract, prin care e obligat sa-mi acorde revansa. Exista insa si posibilitatea sa ii dam sansa sa faca un meci si eu sa lupt la Montreal cu un alt adversar si dupa aceea sa boxam impreuna. Clauza este clara in contract", a mai spus Bute.