Baschetbalistul american a fost trimis in teren de antrenorul Andelko Mandic in amicalul cu Energia Rovinari, castigat de gorjeni cu 99-91, dar nu a convins, iar SCM-U a renuntat sa-l achizitioneze
Cu cateva zile inainte de startul returului Diviziei A, antrenorii echipei SCM-U mai cauta jucatori care sa suplineasca plecarile sarbilor Bajic si Vlaskovic. Deocamdata, Andelko Mandic si Marius Toma, dar si conducatorii clubului din Banie s-au inteles si au semnat contracte cu doi jucatori, americanul Donte Gennie si romanul Cornel Cioacata, component al lotului national al Romaniei sub 20 de ani. Cei doi au jucat in amicalul sustinut de craioveni duminica seara, in Sala Sporturilor "Ion Constantinescu" in compania Energiei Rovinari, partida castigata de formatia gorjeana cu scorul de 99-91 (23-23, 20-23, 29-11, 27-34). Gennie, care vine dupa o pauza competitionala de aproape o jumatate de an, a inscris 14 puncte, iar Cioacata, adus de la "defuncta" CS Otopeni, unul singur, dar un meci nu este edificator pentru antrenori. Tot in amicalul cu Energia, disputat in prezenta unui numar scazut de spectatori, pentru SCM-U a evoluat si Levi Levine, jucator american care venise in probe. Levine, care ultima data a jucat la BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, a inscris doua puncte, dar nu i-a convins pe antrenorii craioveni ca poate ajuta echipa in retur, si a parasit SCM-U. "Am renuntat la Levi Levine. Venise sa il vedem, dar nu l-am oprit", a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al oltenilor.

Mandic, multumit

Referitor la partida cu Energia, Andelko Mandic, "principalul" craiovenilor, a spus ca a fost un test util: "Un meci util pentru ambele echipe, dar in special pentru noi. Sunt multumit de ceea ce am vazut in teren, chiar daca am pierdut. Avem de lucru pentru ca mai sunt cateva zile pana la startul returului, iar noi suferim la omogenitate. Dupa partida de luni (de ieri de la Targu Jiu - n.r.) vom definitiva si lotul pentru aceasta parte de campionat". Pentru SCM-U Craiova au evoluat jucatorii: Iulian Orbeanu - (13 puncte), Catalin Petrisor, Levar Seals (22), Branislav Tomic (34), IonuÈ› Albu, Donte Gennie (14), Constantin Amarghioalei (3), Mihai Gavrila (2), Levi Levine (2), Cornel Cioacata (1) si Horia Codin.
Canadianul Steve Ross, unul dintre principalii marcatori ai echipei in tur, a fost menajat si nu a jucat nici duminica, nici in al doilea amical sustinut de cele doua echipe aseara, dupa inchiderea editiei, la Targu Jiu.
De partea cealalta, Energia, o echipa mult mai omogena, s-a descurcat bine la Craiova. Principalii marcatori ai formatiei gorjene, pregatita de Slobodan Nikolic, au fost Mocanu (22 de puncte), Steffel (21), Kabengele (19) si nou-venitul Troupe (14).
Leroy Dawson, aproape de SCM-U

Daca nu l-au oprit pe Levine, craiovenii s-au orientat repede si l-au chemat pe Leroy Dawson, nimeni altul decat principalul marcator din Divizia A in sezonul trecut. Dawson a evoluat in prima parte a acestui sezon in prima liga din Ungaria la nou-promovata Jaszberenyi KSE si, daca se va intelege cu SCM-U Craiova, va bifa a patra echipa din Romania, dupa ce a mai trecut pe la formatii mici, precum CSU Cuadripol Brasov, Gladiator Cluj-Napoca si Politehnica Iasi.