Fosta campioana olimpica la canotaj Elisabeta Lipa, presedinta Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti si a Federatiei Romane de Canotaj, a declarat astazi ca sportivii romani vor cuceri la Olimpiada de la Londra si medalii de aur si de argint si de bronz. "Emotiile se intensifica, important este ca ele sa fie controlate. E greu de spus cate medalii putem lua la Olimpiada, dar cred ca sunt foarte bine conturate. Vom avea si aur si argint si bronz si sportivi calificati in finale", a afirmat Lipa, pentru Agerpres.
Lipa spera ca la canotaj sa cucerim doua medalii, "cele mai stralucitoare". "Fetele (echipajul de 8+1 si echipajul de 2 rame fara carmaci, n. red.) sunt sanatoase, pregatite, dornice sa se bata pentru primul loc. Am incredere in ele. Surpriza au facut-o baietii (echipajul de 4 rame fara carmaci, n. red.) si speram sa fie si ei pe podium".
Elisabeta Lipa, care a fost purtatoare in doua randuri a drapelului Romaniei la ceremonii de deschidere la Jocurile Olimpice, a mentionat ca "drapelul nu e greu de dus", ci participarea la festivitate este foarte obositoare pentru un sportiv. "Pana ajungi la festivitatea oficiala, trebuie sa faci repetitii. La ceremonie, delegatia isi asteapta randul in salile adiacente Stadionului Olimpic si nu poti pleca pana nu se incheie spectacolul. Pana ajungi la autocar pentru a reveni in satul Olimpic dureaza foarte mult. Oboseala e enorma, iar sportivii nu isi permit sa mearga obositi la concurs", a precizat Lipa, subliniind ca nu toti sportivii din delegatie participa la ceremonie.