Atleta de la CS Universitatea Craiova a obtinut medalia de argint la Campionatul Balcanic indoor (in sala) de la Istanbul. Ioana a realizat un nou record personal la 1.500 m, care ii asigura participarea la Campionatul Mondial de luna viitoare. Mai mult, sportiva se afla la doua secunde distanta de baremul pentru Jocurile Olimpice de la Londra.
Ioana Doaga, atleta legitimata la CS Universitatea Craiova, confirma parcursul bun de la cele doua grand-prix-uri de sala de la Bucuresti. Sportiva pregatita de Dan Betini a urcat, sambata, pe podium la Campionatul Balcanic de atletism indoor (in sala), desfasurat la Istanbul (Turcia), castigand medalia de argint in proba de 1.500 m, la senioare. Ioana a incheiat cursa in 4 minute, zece secunde, 74 de sutimi, realizand un nou record personal si o noua realizare de barem pentru Mondiale, care vor avea loc intre 9 si 11 martie, tot la Atakyoi Athletics Arena din Istanbul, o constructie noua care a fost inaugurata sambata, la Campionatul Balcanic.
Dan Betini a spus ieri ca timpul scos de Ioana Doaga este foarte bun, semifondista fiind la doua secunde distanta de realizarea baremului de participare la Jocurile Olimpice de la Londra, din vara. In acelasi timp, antrenorul nu este surprins de rezultatul bun obtinut de eleva sa: "A facut o cursa grozava. Si-a luat inima in dinti si a aratat ca poate duce si singura o cursa. A fost invinsa de o albaneza,
cvasianonima, care a aparut de nicaieri. A obtinut un timp care o califica la Mondialele de sala, care vor fi tot la Istanbul. Totodata, se afla la doua secunde distanta de realizarea baremului de participare la Jocurile Olimpice, barem pe care cred ca il va realiza la Mondiale. Nu vreau sa o laud, dar este o atleta care are un talent iesit din comun si va evolua si mai mult", a spus ieri Betini pentru GdS.
La sfarsitul acestei saptamani, Ioana si-ar putea imbogati palmaresul cu medalii, deoarece va participa la Campionatul National de sala in trei probe, 800 m, 1.500 m si stafeta, alaturi de colegele de la CS Universitatea Craiova.
Moaga s-a pregatit prin nameti

Atleta Elena Moaga a castigat medalia de bronz la Campionatele Balcanice de atletism in sala de la Istanbul, in proba de 3.000 de metri, performanta incredibila avand in vedere ca sportiva pregatita de Ion Bura s-a antrenat doar prin nametii de la Targu Jiu. "E extraordinar. Targu Jiu nu a mai luat medalie la Balcaniada de sala de peste zece ani, de la Luminita Gogarlea. Balcaniada este un concurs destul de tare acum, mai ales ca au venit si tarile de la Marea Adriatica. Sportiva nu s-a pregatit deloc in sala, ci doar prin zapada si cu toate acestea a luat medalie la nationale si la Balcaniada", a declarat antrenorul Ion Bura.
Delegatia Romaniei s-a intors de la Istanbul cu 15 medalii, intre care doua de aur, sapte de argint si sase de bronz. La intreceri au participat atleti si atlete din 11 tari balcanice.