Echipa feminina de volei SCM-U Craiova a inceput anul cu o victorie concludenta, la Lugoj, si a urcat pe locul cinci in Divizia A1
Prima echipa de la SCM-U Craiova care a disputat un meci oficial in 2012 a fost cea de volei feminin. Jucatoarele pregatite de Berti Vasuica si Pusa Dina au evoluat sambata dupa-amiaza in deplasare, in compania formatiei CSM Lugoj, in cadrul etapei a zecea din Divizia A1, si au obtinut o victorie frumoasa, in trei seturi. Scorul inregistrat, 25-9, 25-21 si 25-18, arata ca oltencele nu au avut probleme cu adversara, mai slab pozitionata in clasament. "A fost un joc pe care l-am controlat de la un capat la altul. Fetele si-au demonstrat valoarea si forta de grup. Suntem in ascensiune si sper sa continuam cu aceste evolutii foarte bune si in urmatoarele meciuri. Felicit fetele pentru modul in care au abordat meciul si atitudinea pe care au avut-o pe toata durata partidei", a spus antrenorul principal al craiovencelor, Berti Vasuica. Acesta a trimis in teren jucatoarele: Denisa Rogojinaru, Cristina Zanfir, Cana Maletic, Ana Maria Hambele, Ivana Stojadinovic, Ioana Vasinca si Janie Guimond (libero). Infrangerea in fata Craiovei, care nu a reprezentat o surpriza, a provocat mare suparare in tabara echipei CSM Lugoj. Antrenorul Paul Bogdan a declarat pentru Handbalvolei ca elevele sale au fost de nerecunoscut: "A fost un meci dezastru, cum nu-mi amintesc sa mai fi avut parte. Nu am jucat nimic. La noi, cu atat de multe jucatoare tinere, daca lucrurile merg bine, toata lumea se ambitioneaza, insa, daca merge ceva prost, toate cedeaza. A fost una dintre partidele in care am cazut. Una este sa nu poti si alta este sa nu faci nimic pentru a putea".

Meciul cu Piatra Neamt, amanat

Formatia olteana a obținut sapte victorii si a urcat pe locul cinci, cu 20 de puncte acumulate, cu unu mai putin decat echipele de pe locurile patru si trei, Dinamo Bucuresti, respectiv VC Unic LPS Piatra Neamt. Craiovencele ar trebui sa joace sambata, pe teren propriu, cu echipa nemteana, dar partida a fost reprogramata pentru 30 ianuarie, la cererea moldovencelor, care vor juca in Elvetia, in meciul tur din 16-imile de finala ale Cupei Challenge, cu formatia VFM Franches-Montagnes.

Handbalistele au castigat amicalele
cu Deva

Handbalistele de la SCM Craiova au castigat ambele meciuri de verificare disputate la Filiasi in compania colegei de Liga Nationala, CSM Cetate Deva. In prima partida, disputata vineri dupa-amiaza, elevele lui Bogdan Burcea si Grigore Albici s-au impus la un gol diferenta, scor 28-27 (15-13). Pentru SCM au evoluat: Ildiko Barbu, Maria Vlasceanu, Florina Serban (portari) - Alexandra Gogorita (4 goluri), Mihaela Briscan (6), Carmen Ilie (2), Diana Patru, Andreea Ianasi (7), Nicoleta Tita Craciun (1), Irina Lazarin (4), Elena Nicu, Andreea Patuleanu (2), Mihaela Patuleanu si Andreea Mitran (2). Sambata dimineata, craiovencele s-au impus cu 29-27 (14-13), principala marcatoare fiind Carmen Ilie, cu cinci goluri. Pentru formatia din Banie au mai evoluat: Ildiko Barbu, Maria Vlasceanu - Alexandra Gogorita (4 goluri), Mihaela Briscan (3), Diana Patru (2), Andreea Ianasi (4), Nicoleta Tita Craciun (1), Irina Lazarin (1), Elena Nicu (1), Andreea Patuleanu (2), Mihaela Patuleanu (2) si Andreea Mitran (4).
Au lipsit Ana Apipie si Cristina Florica, jucatoare care participa alaturi de nationala de tineret a Romaniei la o serie de amicale si vor reveni la Craiova marti. Liga Nationala se reia sambata, cu etapa a noua, iar SCM va juca la Constanta.