Condusi cu doua goluri si avind un om in minus, rapidistilor li s-a cerut sa ramina la sarcinile initiale.
Agonie si extaz in Giulesti! O normalitate pentru suflarea alb-visinie, asa s-a intimplat si simbata seara cu CFR, cind giulestenii au reusit sa cistige o partida la a carei pauza toata lumea se intreba la ce mare diferenta vor cistiga clujenii! In plus, galeria ii cerea demisia lui Sabau si ii ironiza pe jucatorii favoriti.
Acestia au ajuns in vestiar huiduiti si cu capul in pamint. Nici unul dintre ei n-a avut curajul sa scoata un cuvint, iar unii dintre ei au lovit cu picioarele ce le-a iesit in cale. Extrem de calm, dar si vizibil ingindurat, Sabau le-a spus: "Nu-i nimic, stati linistiti! Nu mai avem nimic de pierdut! Jucati fotbal, raminem la ce am discutat inainte de meci". Antrenorul a anuntat si cele doua schimbari, Grigore in locul lui Herea si Milisavljevici in locul lui Goga, apoi a iesit pe hol.
Au jucat de frica
Interventia din vestiar a lui Motului, desi discreta, a avut un rol important in modul in care a decurs repriza a doua. "Ne asteptam sa ne certe, insa n-a ridicat deloc vocea la noi. Cred ca a vrut sa ne linisteasca si a reusit. N-am vorbit deloc intre noi, dar cred ca fiecare fotbalist si-a propus sa iasa pe teren si sa spele din rusine, mai ales ca eram si in inferioritate, iar fanii parca luasera foc. Am alergat nebuneste si am fost rasplatiti", au povestit rapidistii.
"S-a vazut unitatea grupului la Rapid, baietii au reactionat ca un adevarat comando si au obtinut o victorie atunci cind nimeni nu le mai dadea vreo sansa" (Marian Rada, antrenor secund Rapid)
"In repriza a doua am fost ca niste gladiatori! La pauza, in vestiar, n-am vorbit intre noi, dar cred ca toti mai speram la o victorie si nici unul n-a vrut sa para penibil daca ar fi spus-o cu voce tare" (Baze Ilijoski, atacant Rapid)