Petre Grigoras nu are concluzii favorabile dupa primele trei amicale ale pandurilor in Antalya. Gorjenii au lacune mari in defensiva, dar tehnicianul nu este ingrijorat.
Pandurii Targu Jiu ramane fara victorie la revenirea in Antalya, dupa primele trei jocuri de verificare, reusind o remiza, scor 3-3 cu MTK Budapesta (Ungaria, liga a 2-a) si doua infrangeri, 0-3 cu FK Zeta (Muntenegru, liga 1) si 1-2 cu FK Novi Pazar (Serbia, liga 1). Tehnicianul Petre Grigoras critica defensiva, slabita prin plecarea lui Chiriches si accidentarea lui Adi Rusu, dar este increzator ca noii titulari, Ungurusan si Cardoso, se vor adapta pana la finalul pregatirii. "Din pacate, in cele trei amicale, am consemnat lacune mari in defensiva, in absenta titularilor din turul campionatului. In zona centrala, Cardoso inca nu s-a integrat 100% pe postul de fundas central. Cea mai mare vina o port eu, pentru ca l-am plimbat pe toate posturile, mai aveam un pic si-l puneam si in poarta. Sunt convins ca se va redresa si el si se va intelege mult mai bine cu Viera. La fiecare partida s-au facut greseli in zona centrala a apararii, nu numai Cardoso si Viera, Tataru, Rada. Jocul a scartait in aceasta perioada. Nu sunt ingrijorat foarte tare", a concluzionat Grigoras.

Ramane blestemul
pe dreapta

Postul de fundas dreapta de la Pandurii ramane blestemat. Dupa ce s-au "rupt" in ultimul timp Pleasca si Rusu, si cel venit sa-i suplineasca, Bogdan Ungurusan, a suferit o infectie la un deget si va rata o parte din pregatire. Grig nici nu stie pe cine sa mai "sacrifice" si se gandeste din ce in ce mai serios la schimbarea sistemului de joc. "Ungurusan a facut o infectie la deget. Trebuie sa mergem pe la preoti sa contracaram blestemele de pe partea dreapta, acolo
ne-au picat patru oameni. Chiar o sa schimb sistemul, sa jucam 3-4-3, dar nu stiu cine o sa mearga sa joace in partea dreapta si din aia trei. Postul de fundas dreapta este blestemat, toti fac entorse, rupturi, infectii", a spus Grigoras.

Purje,
ca si "exmatriculat"

Internationalul estonian Ats Purje nu l-a convins pe Petre Grigoras. Singurul aspirant la tricoul alb-albastru care l-a multumit este lituanianul Deivydas Matulevicius. "O sa iau o decizie cu Purje. 51% nu, 49% da. Nu vreau sa fac transferuri de dragul de a face si sa mai dam si bani pe jucator cand nu e peste media echipei. Nu este peste ce avem noi. Fiind jucator de echipa nationala, sa arate ca e mai bun decat ce avem aici, de asta il aducem sa fie peste media echipei, dar nu este. Chiar daca a dat un gol, nu e relevanta evolutia lui. In afara de Ungurusan, care e rezolvat si ne va ajuta sunt tentat sa-l opresc pe Matulevicius. Sa vedem cati bani costa pentru ca sa-l transferam. E un jucator care mi-a lasat o impresie favorabila. Personal l-as lua", a declarat Petre Grigoras. Pandurii mai asteapta la probe un jucator olandez cu origini africane dupa ce transferul lui Henry de la Delta Tulcea a cazut definitiv. "Asteptam un jucator de nationalitate olandeza care provine dintr-o colonie. L-am vazut pe youtube, il stiu putin, ca l-am vrut si in vara, dar nu a mai ajuns. O sa-l vedem daca va ramane pana pe 11 februarie. Nu se mai pune problema sa vina Henry. Am discutat cu cei de la Tulcea, cer vreo 300.000 de euro si vor sa-l tina pana la vara. Noua ne trebuie acum, nu la vara", a spus tehnicianul.