Desi Oltchim a invins la o diferenta de patru goluri pe Gyor, managerul Constantin Roibu, antrenorul Radu Voina, dar si jucatoarele considera ca echipa are mult de munca in returul de la Veszprem pentru a se califica in finala Ligii Campionilor
Oltchim a reusit o victorie fantastica duminica seara, cu Gyor (scor 35-31), in mansa tur a semifinalei Ligii Campionilor.
Constantin Roibu, managerul Oltchimului, considera ca romancele trebuie sa joace la victorie partida retur cu Gyor, programata sambata la Veszprem, in Ungaria. "Am vazut duminica seara in partea a doua a meciului de la Valcea o echipa a Oltchimului asa cum mi-as dori intotdeauna. Toata lumea a jucat cu multa ambitie si determinare si au meritat victoria. Totusi, nu trebuie sa stam la umbra celor patru goluri din tur. Daca mergem sa ne aparam, nu avem nici o sansa. Trebuie sa ne ducem sa castigam si in retur", a spus Roibu, citat de GSP. Omul cu bani de la Oltchim s-a felicitat ca a insistat ca Luminita Dinu sa revina in poarta: "E un portar mare. Ma bucura si faptul ca handbaliste care intrasera intr-un oarecare con de umbra au demonstrat ca merita sa joace la Oltchim. Aici le amintesc pe Curea, pe Nechita, chiar si pe Meirosu", a mai declarat Roibu pentru aceeasi sursa.
Bailesteanca Ada Nechita a facut un meci mare contra unguroaicelor, asa cum se intamplase si cu doi ani in urma. Extrema dreapta a "galacticelor", care a fost sustinuta din tribuna de iubitul sau, Florin Costea, a spus ca echipa nu are nevoie de o motivatie speciala pentru a-si dori sa joace finala. "Gandul ca putem juca din nou finala este de ajuns. Nu avem nevoie de o motivatie speciala pentru returul de la Veszprem", a spus Ada Nechita, care a marcat cinci goluri in poarta Gyorului.

Iulia Curea: Am fost pusa in valoare

Jocul Oltchimului a mers bine pe extreme. La fel ca Ada Nechita, si Iulia Curea a facut o partida reusita. Intrata in teren in repriza secunda, Curea a marcat sapte goluri. "Le multumesc fetelor ca m-au pus in valoare. Noi, ca extreme, nu avem ce face, asteptam mingi de la coechipiere. Eu am avut azi (duminica - n.r.) multe si am profitat de fiecare sansa. Trebuie sa mergem sa muncim mult si in retur, sa jucam si mai bine decat am facut-o in partea a doua si abia apoi vom vedea", a spus Curea la finalul partidei de duminica. Si antrenorul Radu Voina crede ca sansele la calificare in finala sunt inca la 40 la suta, in ciuda victoriei din prima mansa a semifinalelor. "Sa nu credem ca suntem calificati, sansele sunt in continuare 60 la suta pentru Gyor si 40 la suta pentru Oltchim. Ma bucur de sustinerea publicului, chiar daca la pauza niste carcotasi imi cereau demisia", a spus Voina. Tehnicianul a dezvaluit si secretul revenirii spectaculoase a oltencelor din repriza secunda: "La pauza le-am spus fetelor sa faca ce n-au facut in prima repriza, sa nu mai evite contactul fizic. În prima repriza nu s-a facut, dar la pauza le-am spus ca ajunge. Le-am spus ca trebuie sa iesim demn de pe teren. Reveniri de genul acesta se intampla o data in viata, sa nu credem ca reusim asta zi de zi". Marcatoarele Oltchimului in partida de duminica au fost: Curea - 7 goluri, Vizitiu - 5, Nechita - 5, Bradeanu - 5, Ozel - 3, Managarova - 3, Vetkova - 2, Babeanu - 2, Meirosu - 2, Manea - 1.