Administratia Sistemului national de licentiere a cluburilor din cadrul FRF, a anuntat, miercuri, ca Universitatea Craiova a depus o cerere pentru obtinerea licentei valabila in sezonul viitor al Ligii I, insa gruparea olteana nu o va putea primi, deoarece a fost exclusa la 20 iulie 2011.
Potrivit site-ului oficial al FRF, citat de Mediafax, cererea a fost inregistrata cu numarul 979 la data de 2 aprilie.
"Aceasta persoana juridica nu a participat in competitiile organizate de FRF sau de LPF in sezonul 2011-2012, fiind exclusa din FRF la data de 20 iulie 2011. Ca atare, nu are dreptul sportiv sa participe in campionatul Ligii I in sezonul pentru care a solicitat licenta. Solutionarea cererii de acordare a licentei este de competenta Comisiei de licentiere a cluburilor, care va pronunta o hotarare pana la data de 25 mai 2012, conform calendarului de functionare prevazut in Anexa I a Regulamentului National de Licentiere a Cluburilor, editia 2011, care poate fi consultat pe site-ul oficial al FRF", se arata in comunicatul citat.
Clubul SC FC U Craiova SA a fost exclus, luni, din Federatia Romana de Fotbal, in cadrul Adunarii Generala a FRF, cu 168 de voturi pentru, 18 abtineri si cinci impotriva.
Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.