Mijlocasul George Florescu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Victor Piturca este al doilea selectioner care il convoaca la prima reprezentativa, ceea ce inseamna ca are o anumita valoare, in ciuda criticilor de care a avut parte. "Eu am incredere in mine, in valoarea mea. La nationala nu au fost convocati jucatori care nu au meritat, nea Piti este al doilea antrenor (n.r. - dupa Razvan Lucescu) care m-a convocat si asta inseamna ca am o anumita valoare si merit sa fiu aici. Mi-a fost greu, probabil ca specialistilor din Romania care au spus atatea cuvinte rele despre mine le-ar fi stat mai bine pe un scaun de antrenor. Nu inteleg de ce nu fac asta daca se pricep atat de bine. Sa arunci niste cuvinte si sa dai niste nume in fata camerelor este foarte usor, pentru ca pe mine nu ma putea apara nimeni. Din cauza asta s-a creat un trend, o moda anti-Florescu. Nu e nicio problema, eu am revenit si voi da totul pentru a castiga", a spus Florescu, citat de Mediafax.
Intrebat ce parere are despre faptul ca jucatorii Cristian Sapunaru si Adrian Mutu ar fi preferat sa plece in vacanta in loc sa raspunda convocarii, Florescu a raspuns: "Nu vreau sa imi dau cu parerea. Eu chiar daca nu am fost convocat un an si jumatate am sperat sa fiu din nou selectionat si am raspuns la telefoane. Noi, ca si colegi, nu avem cum sa aruncam cu pietre in ei. Scandaluri in Romania o sa apara indiferent de situatie. Daca veneau Mutu si Sapunaru la nationala sau chiar daca nu veneau, probabil ca se gaseau altii din cauza carora sa iasa scandal".
George Florescu sustine ca a renuntat la vacanta doar pentru a fi prezent la echipa nationala. "Daca nu voiam sa renunt la vacanta, nu eram acum aici. Echipa nationala e cel mai bun lucru care i se poate intampla unui fotbalist, iar o convocare nu poate fi refuzata. Am mai avut o perioada de pregatire de vara si in perioada lui Razvan Lucescu si am avut doar cateva zile de vacanta. Anul asta s-a intamplat la fel", a completat Florescu.
Mijlocasul a afirmat ca Romania trebuie sa castige meciurile cu Austria si Elvetia, chiar daca sunt partide amicale. "Trebuie neaparat sa castigam, nu trebuie sa ne intereseze ca sunt meciuri de pregatire. Acestea sunt ocazii rare pentru jucatori sa fie vazuti si sa-si consolideze pozitia la echipa nationala. Romania poate obtine un rezultat pozitiv in aceste meciuri amicale. A demonstrat asta si cu Uruguay si consider ca poate face la fel cu orice adversar indiferent de talia lui. Jucatorii de azi de la nationala sunt tineri, pot creste foarte mult si pot ajunge la un moment dat sa se compare cu 'Generatia de aur'", a adaugat Florescu.
In finala Cupei Romaniei dintre Dinamo si Rapid, scor 1-0, Florescu a tinut cu formatia giulesteana. "Aseara am tinut cu Rapid, nu neaparat pentru ca era Razvan Lucescu acolo. La 18 ani am stat o luna si jumatate in cantonament cu Rapidul, chiar am fost la Norcia cu ei si am multi colegi de atunci care acum sunt la Rapid. Torje e dinamovist si era normal sa tina cu Dinamo", a explicat Florescu.
Reprezentativa Romaniei va disputa partide amicale cu Elvetia, pe "Swissporarena" din Lucerna, (30 mai, de ora 21.15) si cu Austria, pe "Tivoli Stadion" din Innsbruck (5 iunie, de la ora 21.30).