Pugilistul David Arthur, de patru ori campion national la box, a murit duminica seara in urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul judetean din Baia Mare. Sportivul avea 35 de ani si fusese internat de urgenta cu dureri puternice in zona pieptului. Dupa aproximativ doua ore, sportivul a intrat in stop cardio-respirator. Dupa aproximativ o ora de resuscitare, David Artur a fost declarat mort.
Medicii au explicat ca din cauza starii grave in care se afla, transferul pugilistului la o clinica din Targu Mures sau Cluj a fost imposibil.
David Arthur incepuse boxul in 1994, la CSM Baia Mare, iar in 1999 si 2000 a fost legitimat la CS Dinamo. S-a intors apoi in Maramures, iar in 2004 s-a retras din activitatea competitionala.
Intre 1996 si 2001, David Arthur a fost de patru ori campion national si de trei ori vicecampion. A facut parte din lotul national pregatit de Francisc Vastag, iar in 2001 a ocupat locul 5 la Jocurile Francofone din Canada.
In 2004 a pus manusile in cui, dar a revenit in competitii in 2010, cand a si obtinut o medalie de bronz la Campionatele Nationale, la categoria +91 kg.