Pandurii Targu Jiu intalneste "lanterna rosie", CS Mioveni, dar asta nu e o garantie a succesului pentru trupa lui Grigoras
Pandurii are de ce sa-si faca griji. E printre cele mai slabe echipe in 2012, cu doar doua puncte obtinute in patru jocuri. Doar Petrolul a adunat mai putin in acest an, un singur punct. Forta echipei a scazut in pauza de iarna, iar acest lucru este reflectat si de golaverajul negativ, 3-6. Daca lucrurile vor continua in acelasi mod, intrarea in hora retrogradarii este inevitabila. Petre Grigoras a anticipat aceasta cadere a echipei si trage un semnal de alarma. "Va trebui sa facem tot posibilul sa castigam la Mioveni. Deja ne gandim la alte lucruri urate, caderea noastra spre acea zona care nu convine nimanui. Sper sa nu fie asa. Stiu ca nu ne asteapta un meci usor, nu e o echipa care sa cedeze. Trebuie sa fim luptatori, sa fim uniti in momentele grele. Este un moment delicat", a declarat Grigoras. Tehnicianul spera sa tina sub control situatia, altfel a lasat de inteles ca ar fi dispus sa renunte la banca pandurilor. "Stateam pe un loc linistit, unul care ne indreptatea sa speram la o clasare in primele zece, acum deja acea clasare se clatina foarte serios, dar nu-mi pierd speranta, deocamdata. In urmatoarele doua-trei jocuri sper sa reusim sa ne redresam, daca nu reusim, poate gasim alta solutie", a mai spus Grigoras.

Revine Pintilii

Fara vedetele Neaga, Dica si Margaritescu, Mioveniul incearca sa supravietuiasca, dar e la 11 puncte de salvare. Echipa lui Marian Pana va trebui sa atace, lucru care le convine pandurilor. "Daca vrea sa spere la ceva, trebuie sa mearga la victorie. Sper sa ridic moralul echipei, sa pregatim cu mare atentie jocul acesta. Cu sansa si cu determinare totala sper sa reusim o victorie", a spus Grig. Vlad este incert pentru jocul de la Mioveni, dar revine capitanul Mihai Pintilii. In lot a fost cooptat si Cardoso, insa ramane de vazut daca va evolua si pe ce post. Pandurii nu a pierdut niciodata cu Mioveni in Liga 1. Cele doua echipe s-au intalnit pana acum de trei ori, bilantul fiind favorabil pandurilor, doua victorii si un egal.

Tamboura, la Targu Jiu

Varful din Mali cu care Pandurii s-a aflat in tratative in iarna, Mahambe Tamboura, a ajuns la Targu Jiu. Tamboura a fost remarcat in Antalya in tricoul echipei Shkendija, joc pierdut de olteni cu 3-0, doua dintre goluri fiind marcate de african. Grig ramane reticent in privinta acestei mutari. "Pe Tamboura nu l-am vazut decat un sfert de ora. E adevarat, ne-a dat doua goluri in acel joc, dar nu pot sa spun daca e bun sau rau. A fost adus de presedinte, o sa-l urmarim, e clar ca avem nevoie in acel compartiment. Daca va da randament, va ramane", a comentat Grigoras.

CS Mioveni - Pandurii Targu Jiu
Stadion "Orasenesc" (Mioveni), astazi, ora 20.30, Digisport
CS Mioveni: Cobrea - E. Craciun, Ad. Iordache, B. Stoica, Baicu - Enache, Naidin, Ispir, Zuluf - Nastasie, Ayza. Antrenor: Marian Pana.
Pandurii: Mingote - Ungurusan, Viera, Rada, Vlad - Voiculet, Pintilii, Nistor - Maxim, Batin, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoras.