Primaria municipiului Calarasi impreuna cu Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi invita calarasenii la "Sarbatoarea Dunarii", duminica,17 august, in Parcul Central, Parcul Dumbrava si pe bratul Borcea. "Sarbatoarea Dunarii" este prima activitate din proiectul cu titlul "Dunarea, Forever", al carui contract va fi finantat prin Programul Operational de Pescuit 2007-2013, in urmatoarele zile. "Sarbatoarea Dunarii" propune calarasenilor anul acesta numeroase activitati sportive si distractive.

Sarbatoarea Dunarii" propune calarasenilor anul acesta urmatoarele activitati:
1. Mini festival pe apa realizat de Asociatia Milla 23 Ivan Patzaichin, la care sunt invitate sa formeze echipaje institutii publice si private din oras
2. Finala Cupei Dunarii la futsal
3. Concurs de pescuit cu premii in obiecte
4. Expozitie de arta culinara cu preparate pe baza de peste, cu participarea unor restaurante din Calarasi
5. Program artistic sustinut cu participarea a circa 150-200 elevi din municipiul Calarasi (pe scena Parcului Dumbrava)
6. Organizare expozitie fotografica despre Dunare
7. Organizare a unei zone a comerciantilor de produse destinate pescuitului.
Mai mult, Primaria Calarasi, prin Cantina de Ajutor Social, va pregati si va oferi 500 de portii de ciorba de peste.
Proiectul "Dunarea, forever" are o valoare de 463.000 lei si va dura 14 luni. Pana la decontarea sumelor din proiect, s-au facut achizitii din bugetul local, aprobate de Consiliul local, bani ce vor fi solicitati spre rambursare in cea mai mare parte. Activitatea "Sarbatoarea Dunarii" are un buget aprobat de Consiliul local de 65.000 de lei.