Realitatea.net informeaza: MICHAEL SCHUMACHER a iesit din coma la inceptul saptamanii, dupa o perioada de sase luni in care multi au crezut ca fostul pilot va muri.
Insa, conform expertilor, de abia acum uncepe greul. "Va ramane invalid pe viata si va fi mereu dependent de ceilalti", cred neurologii.
MICHAEL SCHUMACHER a iesit din coma la inceptului saptamanii, după o perioada de sase luni in care multi au crezut ca fostul pilot va muri. Insa, conform expertilor, de abia acum incepe greul. "Va ramane invalid pe viata si va fi mereu dependent de ceilalti", cred neurologii.
Neurologul Erich Riederer a declarat, potrivit Click.ro, ca ar trebui considerat un succes faptul ca MICHAEL SCHUMACHER va reusi sa se ridice din pat dupa trei luni fara ajutorul cuiva sau chiar sa mearga singur intr-un scaun cu rotile.
Doctorul din Zurich a subliniat ca e foarte putin probabil ca MICHAEL SCHUMACHER sa isi revina complet.
"Va ramane invalid pe viata si va fi mereu dependent de ceilalti", a spus Riederer, care e de parere ca perioada de reabilitate va fi foarte lunga, pentru ca Schumi are leziuni cerebrale permanente. Totusi, specialistul a recunoscut ca iesirea din coma e un semn bun.
"E ceva pozitiv ca o persoana s-a trezit din coma dupa un an jumatate. E un lucru pozitiv si pentru el si pentru familia lui", a adaugat medicul.
El este de parere ca germanul de 45 de ani a pierdut multa masa musculara dupăa perioada de coma.
MICHAEL SCHUMACHER, care se afla acum in Lausanne, la o clinica din apropierea casei pe care o imparte cu familia sa, a reusit sa comunice cu familia. Campionul dă din cap si clipeste pentru a interactiona cu medicii si membrii familiei.