Energia Rovinari vrea sa se razbune, la Targu Jiu, dupa esecul categoric cu SCM-U Craiova din turul sezonului regulat al Diviziei A de baschet masculin, scor 76-91, si sa continue cursa pentru accederea in play-off
Derbiul Olteniei la baschet masculin este dominat de Energia Rovinari, care conduce in istoria confruntarilor directe cu SCM-U Craiova, scor 5-2. Gorjenii nu au pierdut niciodata acasa, la Targu Jiu, si considera ca nu o vor face nici astazi, de la ora 19.00. Oaspetii nu au nici un secret pentru tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic, cu atat mai mult cu cat cele doua echipe s-au intalnit inainte de debutul sezonului, in doua amicale adjudecate greu de gorjeni. Nikolic se teme mai mult de propria echipa si crede ca aportul bancii de rezerve va fi cheia succesului. "Cunoastem foarte bine jucatorii de la Craiova. Poate doar Dawson nu a jucat foarte multe meciuri, dar il stim de anul trecut, cand evolua la Iasi. Eu ma tem foarte mult de echipa mea, nu de adversar. Inca de luni am avut o discutie foarte serioasa cu David Steffel si Stefan Nikolic, ambii au primit cate un cartonas galben din partea mea.
Steffel a fost foarte lenes, atat la meci, cat si la antrenamente. Stefan da totul la antrenamente, insa a revenit acel jucator din startul campionatului trecut, iar eu vreau sa joace ca in finalul sezonului trecut. La Ciuc a ratat doua libere in ultimele secunde. Il urmaresc de mic, dar niciodata nu a avut un procent de 2-0 la libere. Craiova are jucatori experimentati, poate doar Orbeanu este singurul mai tanar. Noi avem o echipa de zece jucatori, astfel ca avem o banca mai buna si este un meci in care trebuie sa muncim pentru a castiga", a declarat Nikolic. Sarbul nu a uitat infrangerea din tur de la Craiova, la 15 puncte, si vrea sa-si ia revansa. "Trebuie sa castigam, in primul rand, pentru ca jucam acasa, iar in al doilea rand pentru ca trebuie sa ne luam revansa pentru infrangerea suferita in turul campionatului la Craiova. Deja am inceput pregatirea psihologica pentru meciul cu Craiova si voi face tot posibilul pentru a castiga", promite Nikolic.

Kljajevic, tot mai bun

Energia se crede superioara sub panou, unde dispune de trei jucatori mari, Steffel, Kljajevic si Mocanu, spre deosebire de Craiova, care se bazeaza doar pe Belanovic si Orbeanu. Destul de modest in primele jocuri, Rajko Kljajevic, noua achizitie, este vazut de Nikolic ca un jucator de valoare. "Dupa meciul de la Ciuc s-au spus niste cuvinte neortodoxe, dar situatia va reveni la normal. Rajko va fi un jucator foarte bun. Nu este inca adaptat, nu stie campionatul, dar va face meciuri mai bune in continuare. Ei nu au decat doi jucatori mari sub panou, Belanovic si Orbeanu. Pentru noi este o situatie buna", a mai spus Slobodan Nikolic.
De partea cealalta, Marius Toma, antrenorul secund al formatiei SCM-U, este constient ca jucatorii craioveni vor avea parte de o partida dificila: "Ne asteapta un meci greu, pe terenul Energiei, o echipa care mai pastreaza sanse pentru play-off si va vrea sa castige. Sper sa trecem cu bine peste confruntarile de saptamana aceasta cu Energia si Iasi".