Grupele de juniori nascuti in 1999 si 2001-2002 ale CSJ Stiinta U Craiova au avut parte de o experienta frumoasa in intervalul 28 martie - 2 aprilie, disputand cateva partide amicale pe pamant turcesc, la invitatia clubului Galatasaray Istanbul. "Excursia" s-a dovedit benefica din toate punctele de vedere, intrucat elevii lui Radu Vitan si Valentin David au intalnit echipe foarte puternice din Tara Semilunei, campioane pe aceste categorii de varsta.
Echipa lui Radu Vitan (1999) a inregistrat o remiza, scor 6-6 cu Galatasaray (goluri Catalin Tobos - 3, Alex Niculescu, Sergiu Dumitru, Stefan Pacionel), si trei infrangeri, 0-7 cu Bursaspor, 2-5 cu Eyupspor (goluri Eduard Piculeasa, Alex Niculescu) si 0-2 cu Besiktas, dar au castigat foarte mult la capitolul experienta. "Am intalnit niste adversari foarte puternici. Am avut ce invata de acolo, atat tactic, cat si in privinta pregatirii fizice. Din pacate, ei sunt departe cu mult fata de noi, incepand de la conditii, antrenor si terminand cu modul de pregatire. Sunt foarte bine pusi la punct. A fost un turneu de anvergura, binevenit, care ne-a aratat pe unde ne situam. Speram ca in viitor sa crestem, iar anul urmator sa ne prezentam mult mai bine", a spus, pentru GdS, Radu Vitan, al carui lot i-a cuprins pe: Adrian Mandoiu, Robert Bacliu - Eduard Piculeasa, Sergiu Dumitru, Catalin Tobos, Octavian Radulescu, Alex Niculescu, Adrian Ionascu, Alex Trandafir, Razvan Gavrilescu, Robert Trasca, Andrei Ghincea, Vladut Flori si Stefan Pacionel.

"Sunt multumit
de copii"

Antrenorul "piticilor" de 2001 si 2002, Vali David, s-a declarat multumit de evolutiile elevilor sai, care au obtinut rezultate ce dau sperante. Grupa de 2001 a castigat cu Eyupspor, scor 7-3 (goluri: Robert Tudor - 2, Antonia Cucit - 2, Emilian Pacionel - 2 si Andrei Diaconu), si cu Bursaspor, scor 2-0 (Andrei Militaru si Emilian Pacionel), si s-a recunoscut invinsa de Galatasaray, scor 3-5 (Antonio Cucit - 2, Emilian Pacionel), si de Besiktas, scor 1-2 (Robert Tudor). Cei nascuti in 2002 au inregistrat o victorie, 3-2 cu Bursaspor (Radu Paduretu - 2, Paul Florea), doua egaluri, 1-1 cu Eyupspor (Radu Paduretu) si 3-3 cu Besiktas (Radu Paduretu, Catalin Teleru, Paul Florea), si o infrangere, 1-6 cu Galatasaray (Radu Paduretu).
"Stiam ca va fi un turneu frumos si ma bucur ca am reusit sa mergem in Turcia. Ne-a prins bine, am avut parte de meciuri tari, spectaculoase, am obtinut si rezultate bune, ceea ce nu poate decat sa ne bucure, pe mine si pe parintii acestor copii. La anul nu stiu daca o sa mergem tot in Turcia, pentru ca am fost si anul trecut si copiii deja se cunosteau intre ei. Ne vom orienta atentia catre Italia, Spania, ne-am dori altceva, pentru ca e vorba despre experienta competitionala, s-ar obisnui cu meciurile tari si altfel ar trata problemele. Ramane de vazut ce va fi, iar pentru acum pot spune ca sunt multumit de copii", a declarat, pentru GdS, antrenorul Vali David.
Iata componenta grupelor 2001 si 2002: Stefan Boznea, Robert Mandru - Alex Diaconescu, Robert Tudor, Paul Florea, Radu Paduretu, Stefan Rezeanu, Alex Pogaci, Nicusor Ilin, Andrei Diaconu, Catalin Ionescu, Alesandru Trana, Stefan Barbu, Cristi Popa, Flavius Piperca, Emilian Pacionel, Antonio Cucit, Catalin Teleru, Andrei Militaru.