Aflata la sapte puncte de plutonul candidatelor la titlu, Pandurii Targu Jiu trebuie sa-si ia gandul de la cupele europen
Daca in turul Ligii 1 emitea pretentii la cupele europene, acum clasarea pe locul sase ar fi telul la care mai pot aspira elevii lui Petre Grigoras. De vina sunt rezultatele slabe din 2012, cand pandurii au obtinut doar noua puncte. Cu lotul slabit fata de prima parte a campionatului si la o distanta de sapte puncte fata de FC Vaslui, locul cinci, Grigoras si-a luat adio de la Europa. "Mai avem trei meciuri pe teren propriu si cinci in deplasare. Va fi foarte greu. Depinde numai de noi sa ocupam un loc cat mai bun. O clasare in primele zece ar fi realizabila si orice loc mai sus ar fi un bonus. Daca ma intrebati lucrul acesta cu lotul pe care-l aveam in iarna, poate eram optimist. Poate aveam sanse mari la cupele europene", a afirmat Grigoras. Gorjenii au pentru ce lupta in continuare. Orice clasare mai sus inseamna bani, atat in contul clubului, cat si al jucatorilor. Locul sase le-ar fi la indemana oltenilor, iar pentru a-l obtine sunt importante jocurile directe cu "U" Cluj si Otelul. "Noi stim ce avem de facut. Nu s-a terminat. Mai sunt 24 de puncte in joc. Daca am strange 15 din astea ar fi senzational. E foarte greu sa mai prindem cupele europene. Pentru locul sase sunt decisive meciurile cu "U" Cluj si Otelul. Otelul nu mai e o echipa de speriat", sustine capitanul pandurilor, Mihai Pintilii.

Nasu’ contra finu’

Capitanul pandurilor, Mihai Pintilii, ii va da replica luni nasului sau, Ciprian Petre, mijlocasul echipei Gaz Metan Medias. Pintilii nu tine cont, insa, de relatiile de familie si vrea sa obtina puncte de la Medias. "Noi mergem la Medias sa facem un rezultat bun. Relatia mea cu nasul e altceva, fotbalul e altceva. Anul acesta, cei de la Medias au mers mai prost in campionat, dar formeaza un grup foarte puternic, au echipa foarte buna. Au jucat pe mai multe fronturi, cupe europene, campionat, cupa. Ei au mare nevoie de puncte pentru ca sunt in zona retrogradarii, dar si noi mergem sa ne luptam pentru fiecare punct. Ne-ar mai trebui minimum sase puncte pentru indeplinirea obiectivului", a declarat Pintilii.

Voiculet, fara mila

La un punct de retrogradare, Gaz Metan Medias este intr-o situatie dificila. Claudiu Voiculet nu are insa mila de sibieni. "Normal ca e un meci mai important pentru ei. Trebuie sa castige, dar si noi trebuie sa luam puncte. Nici ei nu au avut mila de noi anul trecut, cand ne trebuia puncte si ne-au invins cu 2-0. Vrem cat mai multe puncte pana la final pentru ca jucam pe prime. Obiectivul nostru e 1-10, dar cu cat mai sus, cu atat mai bine", a declarat Voiculet.
Nevoia de puncte a gazdelor si terenul foarte bun sunt elementele de care se agata pandurii la Medias. "Speram sa urmeze a treia victorie in deplasare. Gazul va trebui sa atace si ne convine, va fi diferit de ce s-a intamplat in tur cand au venit sa se apere. A fost greu sa le dam gol. Acum avem si avantajul de a juca pe un teren bun", a mai afirmat Voiculet.