Cand se gandeste la cursele sale, campionul national la motociclism Catalin Cazacu isi aminteste exact fiecare accident suferit. "Sunt tot felul de situatii limita si la curse. Pentru mine, cea mai grava accidentare a fost cea in care mi-am rupt oasele umarului drept. Am stat departe de motocicleta jumatate de an, timp in care am pierdut un titlu national. Aveam doar 14 ani", povesteste campionul.
"Cel mai "dureros" accident a fost cel din toamna trecuta in Germania, la calificarile campionatului mondial de viteza: eram in primii zece si mergeam tot mai tare. Din pacate, pe la jumatatea sesiunii de calificari am pierdut controlul si roata spate a derapat. Am suferit o ruptura de muschi la umarul stang care si inca ma tine in pat cu dureri in fiecare dimineata. Partea buna a fost ca am reusit totusi sa ma calific si sa termin cursa cu tot cu accidentare pe un onorabil loc 21".
Este constient ca practica un sport periculos, dar nimic nu-l poate tine departe de concursuri: "Am acasa un dosar intreg de radiografii si cred ca e mai usor sa enumar oasele intregi decat pe cele rupte. Este un sport periculos. Nu poti sta in ploaie fara sa te uzi. Cu toate astea, sunt convins ca daca as fi mers pe strada cu motocicleta, as fi fost mort de mult. In sport, pe circuit, nu exista copaci, ceilalti din cursa sunt si ei profesionisti. Sunt mult mai putine sanse sa se intample drame decat in trafic. Eu am ales sa nu merg cu motocicleta pe strada".
Catalin asteapta cu nerabdare inceputul sezonului. In 2012 si-a propus sa participe in doua campionate mondiale: cel de viteza si cel de anduranta. Daca pentru participarea la anduranta zarurile au fost aruncate, pentru campionatul mondial de viteza nu s-au conturat inca bugetele suficiente. "Tot ce imi doresc este sa particip si sa obtin clasari foarte bune. Restul stresului il las in seama managerului echipei Taifun Racing, Cosmin Costescu!.