Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masa si de alergare stradala din Romania, anunta noii membri onorifici care devin implicit si ambasadori ai evenimentelor BUCHAREST RUNNING CLUB PREMIER EVENTS.
Cei patru mari campioni ai Romaniei, personalitati ale lumii sportive si societatii romanesti care au acceptat invitatia de a deveni membri onorifici ai organizatiei sunt: Elisabeta Lipa, Gabriela Szabo, Andreea Raducan si Ivan Patzaichin. De-a lungul carierelor remarcabile, cele patru personalitati sportive au promovat Romania si sportul, in spiritul valorilor olimpice-respect si atitudine pozitiva.
Ei vor fi de asemenea ambasadori ai Bucharest RUNNING CLUB PREMIER EVENTS si ai Maratonului Bucuresti Raiffeisen Bank, alaturi de ceilalti amasadori ai evenimentului: canotoarele campioane olimpice - Doina Ignat, Viorica Susanu, Camelia Lupascu, Georgeta Andrunache, artistii Calin Goia, Dan Helciug, realizatorii TV Sonia Argint-Ionescu, Daniel Osmanovici, Alex Dima, Gianina Corondan, Oana Tache.
Suntem onorati sa-i avem ca membri onorifici pe cei patru mari campioni de renume, alaturandu-se unui numar considerabil de personalitati recunoscute din lumea sportiva si culturala romaneasca care sprijina activitatea Bucharest RUNNING CLUB, a declarat Valeria Racila Van Groningen, Presedinte Bucharest RUNNING CLUB.
Credem cu tarie ca domniile lor, prin puterea inspiratiei cat si a pasiunii si a implicarii care le-au asigurat respectul si admiratia romanilor de-a lungul timpului, vor promova in mod activ necesitatea practicarii sportului in randul populatiei. Le multumim si le suntem recunoscatori noilor nostri membri onorifici, a declarat Oana Nastase, Director Bucharest RUNNING CLUB.
Bucharest RUNNING CLUB anunta ca in perioada 8-9 octombrie va avea loc cea de-a noua editie a Maratonului Bucuresti Raiffeisen Bank la care sunt asteptati peste 14.000 de alergatori din 60 de tari si ii invita pe alergatori sa se inscrie pe www.bucuresti-maraton.ro pana pe 25 septembrie la una dintre curse: Maraton (42 km), Semimaraton Volkswagen (21 km), Stafeta Vodafone (4x10 km),​ Cursa Populara Ciuc Radler (3,6 km), Cursa Adolescentilor (3,6 km), Cursa Copiilor Uniqa Asigurari, Jogging in scutece SAMAS.
Despre membrii onorifici ai Bucharest RUNNING CLUB:
Elisabeta Lipa a obtinut 5 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz la sase Olimpiade, a fost de 25 ori campioana a Romaniei. In anul 2000, a fost declarata cea mai buna canotoare a secolului de catre Federatia Internationala de Canotaj. In prezent ocupa functia de ministru al Tineretului si Sportului.
Gabriela Szabo-atleta olimpica desemnata in 1999 cea mai buna atleta a lumii si cea mai buna sportiva a Europei. A stabilit record mondial la 2.000 m, in 1998, si la 5.000 m, in 1999, la Dortmund. A fost medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de vara din anul 2000, la proba de 5.000 m si cu bronz si respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 si 2000. A fost de asemenea de patru ori campioana mondiala la seniori si o data la juniori. Este vicecampioana olimpica in Atlanta, la 10.000 de metri.
Ivan Patzaikin, cel mai valoros canotor al tuturor timpurilor, este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 1968, 1972, 1980 si 1984 si triplu laureat cu argint. Cariera olimpica cuprinde 5 editii ale Jocurilor Olimpice de Vara: Mexico 1968, Munchen1972, Montreal 1976, Moscova 1980 si Los Angeles 1984. La cele cinci editii a cucerit 7 medalii: 4 de aur (C-1 1000 m: 1972, C-2 1000 m: 1968, 1980, 1984) ) si 3 de argint (C-2 500 m: 1980, 1984; C-2 1000 m: 1972.
Andreea Raducan este una dintre cele mai iubite gimnaste de talie mondiala din istoria sportului romanesc, autoare, jurnalista si comentatoare sportiva, medaliata cu aur pe echipe si argint la sarituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplu medaliata cu aur si argint la campionatele mondiale de gimnastica artistica. Din anul 2006, reprezinta Fundatia Olimpica Romana la care in prezent ocupa functia de presedinte si unde promoveaza importanta sportului si se implica in sustinerea proiectelor caritabile pentru fosti campioni care astazi se confrunta cu situatii delicate.
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala si sport de masa din Romania â€" Bucharest Running Club premier events.
Incepand cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se celorlalte capitale europene care gazduiesc anual astfel de competitii.
Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.
FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest