AGERPRES: Fotbal: CFR Cluj a debutat cu dreptul in Liga Campionilor, 2-0 in deplasare cu Sporting Braga

CFR Cluj a debutat cu o victorie de senzatie in actuala editie a Ligii Campionilor la fotbal, 2-0 (2-0) in deplasare cu formatia portugheza Sporting Braga, miercuri seara, intr-un meci din Grupa H. Campioana Romaniei a castigat in urma ‘‘dublei‘‘ reusite de brazilianul Rafael Bastos (19, 34), care a jucat opt meciuri pentru Braga in sezonul 2009/10.
Antrenorul Ioan Andone a debutat astfel cu dreptul in Liga Campionilor si si-a luat astfel revansa in fata lui Jose Peseiro, fost antrenor Rapid si FC National, care il invinsese in singurul meci direct de pana acum.
Ambele echipe au inceput prudent meciul, prima ocazie notabila fiind lovitura de cap a lui Rada (8), care a trimis mingea peste poarta.
Braga a preluat apoi initiativa si a pus presiune la poarta fostului sau echipier Felgueiras, dar tot CFR a fost periculoasa, prin Kapetanos, care a tras de la circa 30 de metri, pe langa poarta fostului sau coechipier Beto (16).
Prima ocazie clara a gazdelor s-a consumat in min. 17, cand Mossoro a patruns pe stanga, a centrat, dar Felgueiras a blocat reluarea lui Eder. CFR Cluj a dat lovitura pe contraatac in min. 19, cand Sougou l-a lansat pe Rafael Bastos si fostul jucator al lui Sporting Braga a deschis scorul: 0-1.
Braga a fost imediat aproape de egalare (21), cand Leandro Salino a tras paralel cu poarta din pozitie excelenta.
Eder a fost periculos in doua randuri in min. 26, mai intai cand a reluat cu calcaiul, fara probleme pentru portar, iar apoi cand Felgueiras a respins sutul atacantului. Felgueiras s-a remarcat si un minut mai tarziu, la voleul lui Hugo Viana din min. 20 (29).
CFR a avut si alte momente bune pe contraatac, in min. 30, cand Camora a tras peste poarta de la 30 m, dar mai ales in min. 33, cand Kapetanos a ramas singur cu Beto, dar a trimis pe langa poarta. CFR si-a marit avantajul in min. 34, cand a Bastos a recuperat un balon si a patruns impetuos prin apararea gazdelor, marcand al doilea sau gol: 0-2.
Felgueiras l-a blocat pe Eder (41), intr-o situatie periculoasa, dupa care Ismaily a reluat din voleu peste transversala (45+4).
Din pacate, CFR l-a pierdut in finalul primei reprize pe Sougou, busculat in mai multe randuri de jucatorii gazda, sub privirile indulgente ale arbitrului Rasmussen.
Braga a avut o mare ocazie in debutul partii secunde, cand Ruben Micael a reluat din 6 metri, dar Felgueiras a salvat (49). Portarul portughez al CFR-ului a salvat golul si in min. 60, la ocazia aceluiasi Ruben Micael. Mario Felgueiras a fost la post si in min. 63, la sutul lui Ismaily, dar si la lovitura libera executata de Nuno Coelho, in min. 70, de la 26 m.
Sporting Braga s-a mai stins, iar Kapetanos a avut o sansa foarte buna in min. 76, insa reluarea sa la centrarea lui Bastos a fost blocata de fundasul Ismaily. CFR s-a aparat bine, dar Braga a mai avut ocazii prin Eder (cap peste poarta 84), Custodio (87 - sut pe langa) si Ruben Micael (90+2 - respins de Felgueiras in corner).
CFR a obtinut o victorie meritata, chiar daca Braga a avut o posesie covarsitoare (65%-35%) si a tras 35 de suturi la poarta lui Felgueiras (23-2 pe poarta). In lotul lui CFR sunt patru fosti jucatori de la Braga, Felgueiras, Luis Alberto, Bastos, dar si Nuno Valente, care nu a facut parte din lot in acest meci. La clujeni a debutat oficial uguruayanul Aguirregaray.
CFR Cluj este liderul grupei dupa acest succes si va juca pe 2 octombrie acasa cu Manchester United (1-0 cu Galatasaray).