Antrenorul boxerului Lucian Bute, Stephane Larouche, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Nottingham, inaintea partidei cu britanicul Carl Froch, ca elevul sau nu va da vina pe infectia de la picior in cazul in care va pierde meciul de sambata. "Lucian a avut doua rani la degetul mare de la picior. El nu va da vina pe deget daca nu va castiga meciul cu Froch. Tot imi spunea ca are dureri mici la el, iar eu i-am spus ca nu este sfarsitul lumii pana intr-o zi cand i-a tasnit sangele. Asa ca l-am dus la doctor, iar ei i-au spus ca si l-ar putea pierde. A fost o infectie mare, iar aceasta s-a extins pana la glezna. A facut tratament zece zile cu antibiotice, iar totul a disparut, nu mai are nicio infectie. Acum are picioare perfecte. A trebuit sa-l pregatim pe Bute pentru un razboi", a spus Larouche, informeaza boxingscene.com.
La randul sau, Lucian Bute a afirmat ca nu se asteapta la un meci usor. "De cand am fost aici ultima oara, am petrecut sapte saptamani in cantonament. Totul a decurs conform programului si am muncit foarte mult pentru aceasta lupta. Nu va fi o lupta usoara pentru mine. Am ales aceasta lupta, am ales orasul adversarului si am vrut sa ma confrunt cu aceasta provocare", a adaugat Bute in limbile engleza, franceza si romana.
Lucian Bute a suferit o infectie cauzata de o basica la picior, care s-a intins pana in zona gleznei, astfel ca meciul cu britanicul Carl Froch a fost in pericol de amanare.
Bute a fost transportat la 5 mai la un spital din zona, iar medicii nu s-au aratat sunt prea increzatori ca sportivul roman ar putea sa boxeze conform programului.
Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch si boxerul Lucian Bute va avea loc, sambata, la Capital FM Arena din Nottingham. In meciul cu Froch, Lucian Bute isi va pune pentru a zecea oara in joc centura IBF la categoria supermijlocie.