DeCeNews: Romania si-a depasit obiectivul propus la Sofia: a castigat noua medalii, din care doua de aur
Bilant extraordinar al gimnastelor romance la Campionatul European de gimnastica feminina, junioare si senioare, de la Sofia: noua medalii, din care doua de aur, cinci de argint si doua de bronz, obiectivul fiind de castigare a trei-patru medalii.
Campionatul European de gimnastica feminina, junioare si senioare, de la Sofia, s-a incheiat duminica.
In concursul de senioare, gimnasta Larisa Iordache a reusit sa obtina, in ultima zi de concurs, alte trei medalii, pe langa cea de aur, castigata, ieri, in proba pe echipe, ea fiind si singura sportiva care si-a trecut in cont doua medalii de aur la Europenele din 2014.
Larisa Iordache s-a clasat pe primul loc la finala de la sol, alaturi de italianca Vanessa Ferrari, ambele obtinand acelasi punctaj: 14.800. De asemenea, Larisa a obtinut medalia de argint la barna, desi era considerata favorita, fiind devansata de Maria Kharenkova, iar la sarituri s-a clasat pe treapta a treia a podiumului, medalia de aur revenind elvetiencei Giulia Steingruber, in timp ce argintul si l-a adjudecat Anna Pavlova, gimnasta din Azerbaidjan.
Diana Bulimar a terminat finala la sol pe locul patru.
Tot duminica s-a incheiat si concursul de junioare, unde Romania a obtinut medalia de bronz pe echipe, argint - Laura Jurca la individual-compus, sarituri si Andreea Iridon la barna si sol, informeaza Mediafax