GSP.ro : CFR Cluj a invins Braga cu 3-1 si este in primavara europeana
CFR si-a asigurat locul al treilea in grupa. Rui Pedro a reusit o tripla de senzatie la primul sau meci ca titular in grupa H

Ceata clujeana, decorul perfect pentru o noua ecranizare a lui Dracula. Peseiro ar fi trebuit sa citeasca un tratat de demonologie pentru a-si explica momentul de magie al lui Bastos de la meciul tur. Vazindu-l virf impins aseara, l-a trimis pe Coelho sa descurajeze stiintific alchimia brazilianului. Fundasul n-a inteles nimic, CFR a inceput in atac. Prima accelerare l-a gasit pe Sougou plecind prea tirziu din blocstart (4).
Trupa lui Paulo Sergio arata bine. Din nou, Bastos, cu o depesa pentru Rui Pedro, Douglao rateaza interceptia, iar Beto e in genunchi (7). Publicul exulta, vede in sfirsit fotbal si nu o garnitura deraiata in propria jumatate. E timpul sa iasa si Sougou la rampa. Bastos initiaza faza, senegalezul pulverizeaza banda dreapta si cu un ultim efort impinge mingea pentru atingerea regelui Midas. Ati ghicit, Rui Pedro, 2-0 in minutul 14, aur curat pentru CFR.
Braga se clatina, dar Custodio ia in custodie mingea, iar portughezii gasesc pe radar poarta lui Felguieras. Au si noroc. Prima ocazie mai importanta e recompensata cu gol. Micael il gaseste pe Alan in careu si e rindul lor sa sarbatoreasca (17).
Regele Pedro!
Sint 18 vorbitori de portugheza pe teren. Muresan n-are ghidul de conversatie la el si isi impune punctul de vedere cu o alunecare la Eder, cel mai periculos jucator al oaspetilor. Beto scoate de la vinclu (30), Eder rateaza la cealalta poarta (31). Fazele se succed rapid, Sougou are raliul sau cu Ismaily. Extrema are timp pentru o privire in careu, centrarea vine perfect si, viitorul cetatean de onoare al Clujului, Rui Pedro, trimite inteligent la coltul scurt (33). In-cre-di-bil! Ne intoarcem in celalalt careu, Ivo Pinto salveaza de pe linia portii (43). Douglao cedeaza si-l loveste murdar pe Rada. Rosu! S-a terminat?
Aparare exacta
Braga incepe repriza secunda neconvingator. Piccolo si Cadu resping fara probleme atacurile lusitanilor. Custodio si Micael sint jaloane pentru Bastos. Brazilianul scapa singur, dar Beto intervine la coltul scurt (58). Piccolo trece si el aproape de gol. Alan are o tehnica impecabila, Rada un defect profesional, loviturile la glezne. Luis Alberto isi ridiculizeaza adversarul, Camora trimite de doua ori mingea in bara. Seara e aproape perfecta, Galata conduce echipa de pusti a lui Ferguson. CFR e in primavara europeana, dar pentru "optimile" Ligii are nevoie si de un rezultat mare pe Old Trafford, si de ajutorul Bragai.

CLASAMENT
1. Manchester United 5 4 0 1 9-5 12p
2. CFR 5 2 1 2 8-7 7p
3. Galatasaray 5 2 1 2 5-5 7p
4. Braga 5 1 0 4 6-11 3p
Ultima etapa: Manchester - CFR Cluj, Braga - Galatasaray (5 decembrie)

Ovationat de tribune
Fostul portar al clujenilor, Beto Pimparel (32 de ani), acum titularul postului la Braga, nu a fost uitat de fanii feroviari. Acestia l-au aplaudat la iesirea la incalzire si i-au dedicat un banner in peluza pentru ca si-a adus contributia la titlul cucerit in sezonul trecut de CFR. Altfel, aseara, cu Braga, s-a inregistrat cea mai slaba audienta de pe teren propriu, in jur de 12.000 de spectatori fiind in tribunele stadionului "Dr. Constantin Radulescu".

Inspiratia lui Sergio
La ultimul meci de pe teren propriu, Paolo Sergio a preferat sa joace fara un virf clasic, titularizindu-l pe Rui Pedro in detrimentul lui Kapetanos. In plus, Bastos a jucat avansat in fata liniei mediane, miscare anticipata in Gazeta de ieri. Rui Pedro i-a rasplatit tehnicianului increderea acordata, reusind trei goluri in prima jumatate de ora.

Conflict pe banca Bragai
Jose Peseiro nu se dezminte. Recunoscut dupa ce s-a certat cu aproape toata lumea la Rapid, portughezul a avut si aseara un conflict cu brazilianul Leandro Salino. Nemultumit de randamentul sau in defensiva, Peseiro l-a schimbat pe fundas in minutul 33, brazilianul refuzind sa dea mina cu antrenorul sau si cu secunzii de pe banca. Ba mai mult, a gesticulat nervos in directia tehnicianului, fiind cu greu potolit de rezervele Bragai.