Rocha, Rusescu si Nikolic au marcat golurile Stelei din returul cu Spartak Trnava, care a intors fara probleme scorul din tur (0-1). Ros-albastrii vor fi capi de serie in playoff, la fel ca Vaslui, si vor avea adversari accesibili. In schimb, Dinamo va fi in urna a doua.
Presiune mare pe Reghecampf inaintea returului cu Trnava. Desi Steaua are trei victorii din trei meciuri in campionat, o elimiminare inca din faza preliminariilor din Europa ar fi fost un dezastru.
Ar fi pierdut jumatate din buget
Atat din punct de vedere financiar, banii de la UEFA pentru prezenta in grupe asigurand jumatate din bugetul ros-albastrilor, cat si din cel al pastrarii traditiei performantei, Steaua calificandu-se in ultimii opt ani de fiecare data in grupele unei competitii continentale.
Parvulescu si Costea pe stanga
Iar Reghe mizat tot pe atac. In locul suspendatului Cristi Tanase, l-a preferat pe Florin Costea, olteanul fiind, intamplator sau nu, si sugestia patronului Gigi Becali. Iar Parvulescu, o alta varianta pentru postul de mijlocas stanga, a fost coborat ca fundas lateral, contandu-se pe prezenta sa ofensiva superioara lui Latovlevici.
Dupa opt minute au egalat scorul general
Si a fost nevoie de doar opt minute pentru ca scorul din tur sa fie egalat. Rusescu a intors un adversar si i-a pus mingea pe tava lui Rocha, iar brazilianul a punctat si in cupele europene.
Ocaziile au fost ale Stelei
Slovaciii au atacat mai mult ca la Bucuresti, cand au marcat din singura lor ocazie, dupa o balba a renegatului Tatarusanu, dar ocaziile mari le-a avut tot Steaua. Rusescu de cateva ori, Chipciu si Florin Costea au gresit pasii in careu sau au sutat imprecis, iar la pauza era scor de prelungiri, 1-0 pentru Steaua.
S-a facut simtita diferenta de clasa
La reluare, forte noi in atacul ros-albastrilor. Nikolici in locul apaticului Rocha, care nu s-a vazut decat la faza golului. Iar diferenta dintre cele doua echipe a inceput sa se faca simtita din ce in mai mult. Atacuri in serie ale Stelei care au anuntat si golul doi, al lui Rusescu, mingea lovita de el cu capul trecand de linia portii cat sa valideze arbitrul reusita.
26 de ani fara infrangere in primul tur
S-a facut pana la urma si 3-0, tot cu capul, Nikolici, iar Steaua a evitat rusinea eliminarii cu o victorie clara, demna de o echipa care nu a pierdut in primul tur european de 26 de ani.
19 ani trecusera de la ultima calificare a Stelei dupa o prima mansa in care pierduse acasa (1-2 si 3-1 cu Croatia Zagreb in 1993)
Steaua si Vaslui, capi de serie, Dinamo - in urna a doua
Steaua se va afla in urna capilor de serie la tragerea la sorti a meciurilor din playoff-ul Ligii Europa (vineri, ora 14.30), la fel ca si FC Vaslui. In schimb, Dinamo va fi in urna a doua. Cei mai tari adversari pe care i-ar putea avea ros-albastrii si vasluienii sunt Feyenoord, Legia, Dinamo Moscova, Anji sau Steaua Rosie, in timp ce cei mai slabi sunt Helsinki, Ekranas, Atromitos, Nefti Baku sau Dudelange.
"Cainii" pot pica cu Liverpool, Inter Milano, Marseille, PSV sau Sporting Lisabona dintre cei mai puternici, sau cu Partizan, Genk, Young Boys sau PAOK Salonic dintre cei mai slab cotati. In total, sunt 62 de echipe la tragerea la sorti, impartite in doua urne.
Spartak Trnava - Steaua 0-3
Spartak Trnava: Filipko - Stozicky, Janecka, Cvirik (Tomacek 24), Hanzel - Karhan, Gross - Sabo, Carnota (Mikinici 82), Bicak (Koubsky 87)- Mikovici. Antrenor: Pavel Hoftych
Steaua: Stanca - Georgievski, Gardos, Chiriches, Pirvulescu (Latovlevici 80) - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Fl. Costea - Rusescu (T. Balan 89) - Rocha (Nikolici 60). Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Goluri: Rocha 8, Rusescu 77, Nikolici 84
Arbitru: Evgheni Aranovski (Ucraina)
Stadion Antona Malatinsheko: 17.000