Bucharest RUNNING CLUB anunta ca 1.508 de alergatori au luat startul sambata, 22 august, incepand cu ora 08.00, in cadrul celei de-a 5-a editii a UNIQA Asigurari Bucharest FAMILY&10k.
Organizatorii au dorit sa vina in sprijinul ONG-urilor asociate evenimentului, a caror finantare a fost afectata de numarul mic de evenimente din aceasta perioada. A fost prima competitie de alergare virtuala din Romania de asemenea anvergura, care a oferit alergatorilor posibilitatea de a dona in plus fata de taxa de inscriere pentru ONG-ul pe care il sprijina. Mai exact, 45% dintre acestia au ales sa doneze suplimentar 30% peste valoarea taxei.
Este prima data cand o competiție de alergare virtuala se desfasoara pe durata a doar 3 ore si nu de-a lungul a mai multe zile, cum se intampla in mod obisnuit. Alergatorii au luat startul in acelasi timp, pe trasee alese de ei insisi, fiecare pentru cauza pentru care au optat, in speranța ca, in acest fel, se va genera, macar o parte din energia bun, pe care o creaza un astfel de eveniment.
Timp de 3 ore, Bucharest RUNNING CLUB a transmis in direct pe pagina de FB a evenimentului, pe YouTube si pe aplicația #RunRomania (disponibila in PlayStore si AppStore). Incalzirea a fost sustinuta de catre antrenorii World Class Romania, iar reprezentantii ONG-urilor pentru care s-a alergat au oferit declaratii in direct. Totodata alergatorii din tara si strainatate au trimis imagini din timpul alergarii, spre a fi publicate de catre organizatori. Premiile vor fi oferite prin tragere la sorti in data de 25 august prin platforma random.org, transmisa pe pagina de Facebook a evenimentului Bucuresti10km, oferite de catre Isostar, Zuzu Fit si Kinetic Sport Medicine.
In dimineața zilei de 22 august au alergat campioanele olimpice Viorica Susanu, Camelia Potec, realizatorii TV-Ilinca Vandici, Izabela Panescu, actorii Adi Nartea, Anghel Damian, Stefan Iancu, Rares Florin Stoica, Cristian Bota, Ilinca Vandici si Mihai Petre-realizatori TV, precum si concurenții Survivor(Kanal D) Elena Karina Fetica, Andrei Ciobanu, Elena Stanciu (Elena Ionescu), Mihai Marian Onicas, Lilia (Lola Crudu), Cornel Cezar Juratoni.
Editia virtuala a UNIQA Asigurari Bucharest Family & 10k este sustinuta de: UNIQA Asigurari- sponsor oficial si de sponsorii de eveniment Zuzu Fit, FAN Curier, Izvorul Minunilor, Regina Maria, Isostar, World Class Romania. Parteneri media: Virgin Radio, Sanatatea de Azi, Femeia de Azi, Revista Biz, Pagina de Psihologie, Kudika.ro,Unica, Itsy Bitsy.
ONG-urile partenere evenimentului prezente la cea de-a V-a ediție a UNIQA Asigurari Bucharest Family & 10k sunt: Asociatia Ajungem Mari, Asociatia Castiga Viata, Asociația Little People, Asociația MagiCamp, Asociatia The Social Incubator, Asociatia Touched Romania, Hope&Homes for Children, Hospice, Light into Europe, N-avem Sange, Padurea Copiilor, Special Olympics, Viitor Plus, Habitat for Humanity, Salvati Copiii,Teach for Romania, Pachamama, Asociația Aura Ion, Asociația Romania fara Orfani. (Text: F.P.M. si M.A.P.)