Partidul Democrat- Liberal Constanta a reactionat ieri in termeni duri dupa ce un post de televiziune central a dat publicitatii un sondaj potrivit caruia Radu Mazare este creditat cu 75% din intentiile de vot ale constantenilor. PD-L considera demersul sociologic realizat de Insomar drept "o noua tentativa de manipulare". "Constanta nu a fost niciodata un oras rosu si nu putem crede ca dupa 18 ani de democratie ne putem intoarce in epoca totalitara in care conducatorul iubit era ales cu peste 70% din voturile cetatenilor", se arata in comunicatul PD-L. La randul sau, presedintele democrat-liberalilor constanteni, senatorul Dorel Constantin Onaca, a aratat ca sondajul care l-a cotat pe Mazare cu 75% reprezinta gestul disperat al "hidrei neocomuniste care este PSD-ul". Si pentru a intari parca faptul ca lucrurile nu au cum sa stea chiar asa, in sala in care avea loc sedinta reunita a organizatiilor municipale si judetene Constanta ale PD-L au sosit si liderii de sindicat din oras, care au promis din nou ca il vor vota pe Onaca la Primarie.

Liderii PD-L de la judet si de la municipiu, impreuna cu toti candidatii care vor figura pe cele 4 liste la alegerile locale din 1 iunie s-au intalnit la initiativa candidatului PD-L la functia de primar al municipiului Constanta, presedintele organizatiei judetene a PD-L, senatorul Dorel Constantin Onaca, intr-o sedinta comuna. In cadrul acestei intalniri, organizata in premiera in municipiul si judetul Constanta, senatorul Onaca a reliefat nevoia de continuitate a solidaritatii de partid si a unitatii de actiune pentru a convinge electoratul constantean sa-si materializeze dreptul la vot, renuntand la absenteismul indus mediatic de trustul de presa si specialistii in manipulare ai actualului primar Mazare. Referindu-se la lupta politica pe care PD-L o sustine la nivel national in ultimii 4 ani, senatorul Dorel Constantin Onaca a spus : "PD-L in ansamblul sau, fortele politice cu adevarat democratice si presedintele Traian Basescu urca impreuna, de 4 ani, Golgota politica romaneasca. Zvarcolirile hidrei neocomuniste care este PSD-ul creaza gesturi disperate! Ultimul sondaj de opinie, publicat la comanda politica a PSD, platit cu bani grei, din buzunarul contribuabilului, demonstreaza situatia disperata in care se situeaza PSD Constanta, care simte, in sfarsit, ca pozitia dictatoriala in care s-a lafait pana acum in judetul si municipiul Constanta se clatina mult prea periculos pentru a astepta ziua de 1 iunie, fara a incerca, din nou, sa manipuleze constiinta civica a electoratului dobrogean! Totodata, acest sondaj descalifica prestatia profesionala atat a postului de televiziune respectiv, care s-a transformat intr-o veritabila Irealitatea TV, cat si a operatorului de sondaj agreat, in zona dobrogeana, al carui patron, Aurel Papari, are unul din copii inscris pe lista de consilieri municipali ai PSD Constanta, la numarul curent 9". La sedinta au luat parte si liderii de sindicate.

Sindicatele si Partidul Pensionarilor voteaza cu Onaca

Liderul Sindicatului Liber al Navalistilor din SC Santierul Naval Constanta SA, Dede Perodin, reprezentant a peste 2000 de sindicalisti, a exprimat in numele liderilor sindicali care l-au mandatat "dezamagirea membrilor tuturor sindicatelor semnatare ale protocolului fata de atitudinea fatisa a PSD-ului de a aluneca grosolan, din ce in ce mai abrupt, de la politica social-democrata, catre zona unui capitalism salbatic, care nu mai justifica in nici un fel denumirea in sine a PSD-ului". "Astazi ne angajam ca vom aduce candidatului PD-L la Primaria Constanta un numar de cel putin 12.000 de voturi. In cursul zilei de maine, dupa finalizarea discutiilor, sindicatele din Mangalia vor aduce candidatilor PD-L pentru Consiliul Judetean inca alte aproximativ 10-11.000 de voturi", a spus liderul sindicalist Dede Perodin democrat-liberalilor. In alta ordine de idei, trebuie amintit faptul ca Partidul Popular si al Protectiei Sociale a anuntat ca il va sprijini pe Onaca la alegerile pentru functia de primar al Constantei.