Moshemordechai.ro: Marti 13

Spuneam in Editia de week end a Catalinei Porumbel, ca cei de la PDL (sau ARD, daca vreti) isi pregatesc deja movila pe care sa se poata cocota, dupa alegeri, si sa zbiere: Frauda! Asa e la noi: cand ai manarit-o cu arbitrul si ai castigat tu, atunci se cheama ca ai fost mai bun; daca te luxeaza ailalti si pierzi, atunci, vorba lui Pinalti, te-a furat albitrul. Nu spun ca smenul, manareala si mica ciupeala nu fac parte din traditia electorala a romanilor, dar mi se pare ca prea e tentativa de record mondial la tupeu sa vina pedelicii si sa vorbeasca despre o frauda electorala care nu s-a produs, in conditiile in care ei s-au nascut, vietuiesc si vor continua sa existe doar in frauda.
Nu are sens sa mai amintesc de numaratorile Robertei Anastase, de isprava de la Ambasada de la Paris sau de milosteniile lui Flutur. Mi-amintesc cum, in 2004, tot astfel urlau (pe atunci in alianta DA) ca e frauda la Gara de Nord, unde au votat cam cat in vreo 5-6 sectii de votare obisnuite si unde, ce sa vezi, voturile pentru DA erau pe la 90%.
A iesit si zurbagiul national ca sa puna o galetusa de nisip la temelia movilitei. Mai jigarit ca niciodata, a trancanit vreme de o ora despre naiba stie ce. Nu-i mai incapea dopul in gatul sticlei de grija institutiilor statului. Aceleasi institutii pe care le-a calcat in picioare cand a vrut si cum a vrut. Aceeasi jelanie pe tema unei prezumtive fraude. Asta a devenit primar prin frauda, a obtinut doua mandate de presedinte prin frauda si a fentat o demitere tot prin frauda, ne-a scapat de grija flotei, si-a proptit fiica la PE, a invartit afaceri dubioase cu terenuri si cate si mai cate, pe scurt, de cand se stie el, a supravietuit doar prin frauda. De la contrabanda cu tigari, de pe vremea cand facea pe marinarul, pana la casa din Mihaileanu. Iar acum a ajuns la iluminare si a descoperit ca frauda e cah.
Omul a facut socoteli si i-a iesit ca la referendum s-a fraudat masiv. Bun. Bine. Pai, hai sa zicem ca-ti dau dreptate, monser. Atunci, asa stand lucrurile, inseamna ca cifrele de la referendum sunt gresite si de fapt pe tine te iubesc romanii cam cum iubesc babele inghesuiala la moaste. Asa ca de ce nu iesi tu la o baita de multime, sa dai nas cu poporul ala care te iubeste peste masura? Si nu mai stai la mana facebook-ului, vii si iti iei like-urile direct in chelie.
In alta ordine de idei, vad ca cei de la USL sunt inca sub narcoza. Apar tot felul de sondaje care le excita nervul electoral si ei se simt printre cifrele alea ca Gregorian Bivolaru in balta de pisat. Dibacii socotitori ii vad pe uselisti binisor peste 55%, in apropiere de 60 %, iar pe arzoi in jurul a 22%. Vreau sa ma insel, dar m-am inselat mult, mult mai rar decat institutele de sondaj - supere-se cine vrea! Asa ca in estimarea mea, ochiometrica, fara buget si esantion reprezentativ, lucrurile ar fi ceva mai incurcate. Cifrele la care ma astept eu, la alegeri, arata cam asa:
- USL : 50 - 54%;
- ARD: 29-33 %
- PPDD- aprox. 7%
-UDMR - 5-6%
Restul e maruntis. Ma refer strict la votul popular, nu la calculul mandatelor. Sper sincer sa gresesc. Asa ca cei de la USL ar face bine sa noteze ca acum a inceput campania electorala, iar alegerile vor trebui castigate pe 9 decembrie, nu in sondaje. Iar factorul Oprea nu e absolut deloc de neglijat. Am zis!