Dumitru Buse, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Valcea, i-a propus lui Mircia Gutau, primarul Ramnicului, sa se asocieze cu localitatile invecinate municipiului pentru a atrage fonduri europene, pentru constructia unei zone metropolitane. Propunerea presedintelui a fost refuzata de edilul orasului, desi Dumitru Buse nu se astepta. "Nu stiam ca Primaria municipiului Ramnicu Valcea este privata. Eu stiam ca e a tuturor. Am zis sa vin si eu cu o propunere de asociere intre Primaria Ramnicului si celelalte din jur, pentru a face o zona metropolitana, dar Mircia Gutau a refuzat. Consider ca domnul Gutau a avut o scapare. Nu putem spune ca municipiul Ramnicu Valcea nu e legat de orasul Calimanesti sau de comunele Vladesti, Bujoreni si Budesti. Exista fonduri europene pe care trebuie sa le valorificam si eu consider ca trebuie sa existe colaborare intre consiliile locale. Nimeni nu poate sa nege existenta colaborarilor. Eu consider ca trebuie sa facem o dezbatere publica pe tema zonei metropolitane", a declarat Dumitru Buse.
Intrebat de proiectul zonei metropolitane, Mircia Gutau a spus ca nu vrea sa intre in polemici cu domnul Buse. "Asa cum el nu crede in unele proiecte ale mele, nici eu nu cred in unele programe ale dumnealui. Zona metropolitana este doar un proiect frumos si atat. De exemplu, constructia Teatrului 'Anton Pann' pe care o face CJ este mult prea mare pentru municipiul Ramnicu Valcea. Alt proiect care nu poate fi realizat de CJ este Centrul Expozitional de la Seaca. De exemplu, numai studiul de fezabilitate pentru zona metropolitana a costat in Oradea un milion de euro, doar in ansamblu, iar noi nu avem acesti bani", a precizat Mircia Gutau.
Dumitru Buse a afirmat la randul sau, cu privire la costurile studiului de fezabilitate, ca acestea nu ar fi chiar atat de mari, pentru zona metropolitana din Valcea. Se presupune ca Mircia Gutau a refuzat sa se asocieze cu primarii din localitatile invecinate Ramnicului, pe motivul ca acestia nu fac parte din Partidul Democrat, din care edilul a fost exclus, in vara anului trecut.