Anuntul presedintelui Traian Basescu care a spus ca vrea un Executiv PD-L-PNL, condus de un premier pedelist, denota faptul ca seful statului este disperat si vrea sa ii atraga la urne pe nostalgicii defunctei Aliante D.A., sustine analistul politic Zoe Petre.
Ea a precizat ca, in ultimul ceas, Traian Basescu doreste sa pozeze intr-un personaj de dreapta, dar este prea tarziu sa o mai faca dupa ce a adus PSD la guvernare. "Pe Traian Basescu nu il intereseaza decat sa castige niste voturi. Asta este singurul lui scop. A spus ca il doare ca i-a pierdut pe bucuresteni. Este normal! I-a talharit pe bucuresteni pana cand acestia s-au trezit din letargie. Vrea sa trezeasca ecoul unei false personalitati de dreapta, dar acest ecou este, de fapt, ultimul lucru pe care il merita", a sustinut Zoe Petre.
Ea a explicat ca anuntul facut de Basescu poate aduce, insa, prejudicii de imagine PNL deoarece marea partea a populatiei nu intelege ca iesirea din criza politica nu se face arbitrar, dupa dorintele si interesele unui singur om, fie el chiar presedinte.
"Din pacate, Traian Basescu nu se dezminte. De regula, un anunt al sau aduce prejudicii altora. Oamenii pot spune ca PNL pune piciorul in prag si nu face un compromis cu Traian Basescu. Dar lucrurile nu stau astfel. Nu poti accepta tot ce vine de la Basescu fiindca, in acest caz, al incapatanarii sale de a numi un premier, presedintele chiar nu are dreptate", a insistat Zoe Petre.
Pe de alta parte, ea a explicat ca, desi defileaza peste tot cu Constitutia in mana, Traian Basescu nu respecta absolut deloc principiile Legii Fundamentale.
"Constitutia noastra nu este chiar asa de rea. Este copiata la doua maini dupa Constitutia frantuzeasca. Sunt politicieni care nu o inteleg sau vor sa para ca nu o inteleg. Basescu se face ca nu intelege. Niciunde in lume, in niciun stat normal, nu exista o Constitutie care sa ii dea drept presedintelui sa numeasca arbitrar orice premier", a conchis Zoe Petre.