Liderul PDL, Emil Boc, a declarat ca democrat-liberalii vor discuta cu orice partid va intra in viitorul Parlament, pentru a forma Guvernul, desi personal este adeptul unui Cabinet PDL, fie acesta chiar unul minoritar, sustinut de alte formatiuni din Parlament.
Boc a precizat ca, pentru a forma viitorul Guvern in urma alegerilor generale, democrat-liberalii vor discuta "cu oricine e in Parlamentul Romaniei".
El a aratat ca exista trei solutii care se prefigureaza sa apara dupa alegeri. Prima ar fi Cabinetul monocolor PDL, care sa aiba 51% din voturi.
A doua ar urma modelul guvernarii PSD 2000-2004, cand social-democratii au initiat un Executiv minoritar, sustinut din Parlament de alte formatiuni. Potrivit lui Boc, acest model poate fi "un lucru fezabil" si pentru PDL.
A treia varianta este, potrivit lui Boc, cooptarea "unui partid sau a unui partidulet" in Guvernul format de PDL
"As merge pe prima sau a doua varianta", a marturisit, insa, liderul PDL.
In aceeasi emisiune, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat ca il vede pe prim-vicepresedintele formatiunii, Theodor Stolojan, in functia de premier al unui guvern format de acest partid.
Intrebat pe cine vede premier, Vasile Blaga a raspuns: "Pe domnul Stolojan". La randul sau, Stolojan a raspuns aceleiasi intrebari: "Este foarte bine pentru Romania ca exista cel putin 3-4 oameni in PDL capabili sa ocupe functia de prim-ministru".