Conducerea Camerei Deputatilor a cerut Comisiei juridice sa stabileasca persoanele care au incalcat Regulamentul Camerei votand "la mai multe maini", a precizat presedintele acestui for, Bogdan Olteanu. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a transmis in urma cu o saptamana si jumatate Comisiei juridice o inregistrare cu deputati care votau folosind si cartelele colegilor absenti.
Potrivit lui Olteanu, Comisia juridica ar fi invocat faptul ca nu are mijloacele tehnice necesare pentru a viziona DVD-ul transmis de conducerea Camerei si pentru a lua o decizie. "Le vom da (celor de la Comisia juridica - n.r.) un calculator", a spus Olteanu, pentru ca membrii comisiei sa poata viziona DVD-ul. Olteanu a aratat ca membrii Comisiei juridice trebuie sa-si faca datoria si sa identifice incalcarile de regulament, persoanele care au incalcat regulamentul si sanctiunile necesare.
Deputatii din Comisia juridica au decis saptamana trecuta sa amane discutarea cazului deputatului PSD Dan Iosif, intrat in atentia Biroului Permanent pentru ca ar fi votat cu mai multe cartele electronice. (Nicoleta Nicolae)